Головна Новини Здоров'я наше тіло Дуже отруйна речовина: чому медики не рекомендують використовувати хлорку в домашніх умовах
commentss НОВИНИ Всі новини

Дуже отруйна речовина: чому медики не рекомендують використовувати хлорку в домашніх умовах

Дезінфекційний хлор може завдати великої шкоди домашнім

17 квітня 2021, 23:55
Поділіться публікацією:

Хлорка — сильний дезінфектор, Проте лікарі вважають, що використовувати її вдома — дуже небезпечно. Ви можете завдати шкоду як людському організму, так і домашнім тваринам.

Дуже отруйна речовина: чому медики не рекомендують використовувати хлорку в домашніх умовах

Застосування хлора: чому речовину не можна використовувати вдома. Фото: stroyday.ru

Про шкоду хлорки розповідає лікар-отоларинголог Володимир Зайцев.

За словами спеціаліста, пари хлорки часто викликають опіки слизових оболонок. Коли людина, яка страждає субатрофічним або атрофічним ринітом, дихає хлоркою, слизова носа стає ще сухішою.

Окрім того, хімічна сполука може провокувати кашель, печіння, подразнення. В окремих випадках пари хлору можуть викликати кровотечу з носа.

Речовина шкідлива і тим, що після висихання утворює наліт. Якщо до нього доторкнутися рукою, а потім зачепити слизові оболонки, можуть виникнути серйозні проблеми.

Не варто забувати й про домашніх. Коли в будинку діти, хочеться, щоб все сяяло чистотою. Але малюки люблять все пробувати на смак, тож вони легко можуть сильно отруїтися шкідливою речовиною.

Також слід бути обережним з хлоркою, якщо в приміщенні є домашні тварини. Речовина залишається на лапках улюбленця та завдає йому шкоди, коли він їх облизує.

Нагадаємо, що нашому організму складно обійтися без води, це відомий факт. Але воду можна зробити більш корисною, якщо додати в неї мед. Експерти кажуть, що такий напій потрібно пити щодня, щоб зміцнити здоров'я і поліпшити самопочуття. Які ж зміни відбудуться в організмі? Читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, які п'ять предметів-оберегів повинні бути в кожному домі. Подробиці дізнавайтеся в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини