Головна Новини Здоров'я наше тіло Дослідження підтвердило, що печія пов'язана з двома видами раку
commentss НОВИНИ Всі новини

Дослідження підтвердило, що печія пов'язана з двома видами раку

Гастроезофагеальна рефлюксна хвороба є незалежним чинником ризику двох поширених видів раку - стравоходу і гортані

25 лютого 2021, 14:22
Поділіться публікацією:

Печія — широко поширене і відоме відчуття печіння у верхній частині живота і стравоходу, з яким стикається безліч людей. Її основна причина — гастроезофагеальна рефлюксна хвороба (ГЕРХ), яка може бути дуже небезпечна, оскільки є фактором ризику деяких онкологічних захворювань, передає "24 Канал", посилаючись на Cancer.

Дослідження підтвердило, що печія пов'язана з двома видами раку

Дослідження підтвердило, що печія пов'язана з двома видами раку - фото з відкритих джерел

За даними джерела, ГЕРХ може бути чинником ризику розвитку одного з видів раку стравоходу — аденокарциноми. Дослідники вважають, що зв'язок печії та даного виду онкології пояснюється прямою ушкоджуючою дією кислоти та, в певних випадках, жовчі на слизову оболонку стравоходу, а також утворенням нітрозних сполук, які можуть підніматися вгору по стравоходу, потрапляючи в гортань і горло.

Згідно з новим дослідженням, проведеним фахівцями з Американського Національного інституту раку, ризик онкологічних захворювань стравоходу і гортані у людей з ГЕРХ збільшується у два рази. При цьому отримані результати не залежали від того, чи є у людини шкідливі звички, на кшталт куріння або вживання спиртного.

В ході дослідження, фахівці вивчили медичні дані про майже 500 тисяч осіб, за якими спостерігали протягом 16 років, починаючи з 1996 року.

На початку дослідження випробовуваним запропонували заповнити анкети з питаннями, відповіді на які стосувалися їхнього способу життя. Додаткові дані про їхнє здоров'я дослідники отримали зі спеціальної бази Medicare. Зважаючи на офіційні дані, у 24% учасників дослідження була ГЕРХ.

Раніше "Коментарі" писали, що співачка Міка Ньютон розповіла, як у неї проявився рак.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини