Головна Новини Здоров'я наше тіло Дівчина, яка почала сивіти в 13 років, перестала фарбувати волосся: як вона виглядає зараз
commentss НОВИНИ Всі новини

Дівчина, яка почала сивіти в 13 років, перестала фарбувати волосся: як вона виглядає зараз

У 15 років художниця з Нової Зеландії змушена була регулярно фарбуватися, щоб приховати виражену сивину

27 липня 2021, 23:53
Поділіться публікацією:

27-річна Софі Макграт, яка почала сивіти, бувши маленькою дівчинкою, фарбувати волосся початку рано, але останнім часом дівчина вирішила відмовитися від барвників для волосся. І, за словами самої дівчини, у неї набагато покращилося самопочуття. Що тільки Софії не робила, щоб побороти сивину в 13 років: використовувала мамин пінцет і висмикувала сиве волосся, пише Metro.

Дівчина, яка почала сивіти в 13 років, перестала фарбувати волосся: як вона виглядає зараз

Софі Макграт (фото з відкритих джерел)

Дівчина, яка почала сивіти в 13 років, перестала фарбувати волосся: як вона виглядає зараз - фото 2

Однак уже в 15 років художниця з Нової Зеландії змушена була регулярно фарбуватися, щоб приховати виражену сивину. Протягом десяти років дівчина фарбувала волосся, поки в 25 вирішила спробувати залишити свій натуральний колір. Софі почала стежити в Instagram за хештегом "embrace the grey" і "silver sisters" і побачила багатьох жінок різного віку, так само як вона зважилася прийняти свою сивину.

"Коли я фарбувала волосся, то відчувала себе менш упевненою, адже мала приховувати якусь природну частину себе. Зрештою, я постійно думала про це", — пояснила дівчина.

Навіть на своєму весіллі, яка відбулася два роки тому, художниця з'явилася з натуральним кольором волосся — сивим. Її обранець повністю підтримав улюблену в цьому.


Дівчина, яка почала сивіти в 13 років, перестала фарбувати волосся: як вона виглядає зараз - фото 3

Нагадаємо, американські дослідники з Віргінського університету розвінчали міф про те, що сивина у молодих людей з'являється в результаті сильного стресу. Вченим вдалося встановити, що сивина в ранньому віці можливо проявляється в тому випадку, якщо людина недостатньо спить. Під час дослідження, участь в якому взяли добровольці віком від 20 до 50 років, фахівці прийшли до висновку, що дефіцит сну або нестабільний денний режим, збільшують ризик розлади центральної нервової системи. Це і може стати однією з причиною ранньої сивини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини