Головна Новини Здоров'я наше тіло Дієтологи розповіли про користь цілозерних
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтологи розповіли про користь цілозерних

Якнайчастіше готуйте страви з цілісними злаками

4 листопада 2021, 02:10
Поділіться публікацією:

Бажаєте скинути вагу та зміцнити здоров'я, знизити ризик захворювань серця, інсульту, цукрового діабету? Забезпечте свій організм необхідною кількістю клітковини. Що ми можемо віднести до категорії продуктів із цільного зерна? Насамперед це ті продукти, в яких містяться всі частини зернятка в такому вигляді, в якому воно зростало і дозрівало, пише cooklikemary.

Дієтологи розповіли про користь цілозерних

Вироби хлібобулочні (фото з відкритих джерел)

Якомога частіше готуйте страви з цілісними злаками. Додайте їх у вже звичні страви: в суп або використовуйте як гарнір м'ясо, рибу, овочі. У деяких продуктах, таких як макарони, також можна використовувати борошно грубого помелу та цільне зерно. Цілісне зерно є основною складовою дієтичних хлібців, хліба, борошняних виробів, у складі яких борошно грубого помелу.


Хоча час приготування для кожного зерна є різним, принцип приготування один: воду в каструлі доводять до кипіння і додають сіль. Потім висипають зерна і готують, доки вони не стануть м'якими. Дрібні зерна, такі як амарант або кіноа, можуть повністю приготуватися за 5-15 хвилин, а ось більші, такі як дикий рис, можуть варитися від 30 хвилин до години. Приготовані цільні зерна можна заморожувати та зберігати у герметичних пакетах до шести місяців.

Нагадаємо, у найближчі місяці вартість хліба в Україні може підскочити на 25%. Такі зміни можуть відбутися внаслідок подорожчання газу та електроенергії та деяких харчові продукти. Про це повідомив голова Всеукраїнської асоціації пекарів Юрій Дученко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна". За словами фахівця, за пікових цін частка енергоносіїв у собівартості хліба зросте від 5-7% до 15-20%. Дученко пояснив, що практично всі великі та малі підприємства для виготовлення хліба використовують природний раз, який становить 60% їхнього енергоспоживання, а електроенергія — 40%. Крім того, на вартості хліба також позначаться високі ціни на цукор та олію, які вже подорожчали вдвічі. Вони, за словами голови ВАП, є головними інгредієнтами під час випікання продукції. Дученко також зазначив, що за рік збільшилася і ціна на пшеницю — тепер тонна коштує від 7,7-8,5 тисячі гривень у порівнянні з минулою ціною 6 — 6,6 тисячі гривень.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини