Головна Новини Здоров'я наше тіло Цікаві факти про імунітет, які потрібно знати всім
commentss НОВИНИ Всі новини

Цікаві факти про імунітет, які потрібно знати всім

Опубліковано список цікавих фактів про імунну систему людини, які потрібно знати всім

30 грудня 2021, 10:50
Поділіться публікацією:

Питання зміцнення імунітету в зимовий період, особливо на тлі поширення коронавірусної інфекції, є дуже важливим. Що кожній людині потрібно знати про імунну систему?

Цікаві факти про імунітет, які потрібно знати всім

Цікаві факти про імунітет (фото з відкритих джерел)

Сон важливий для імунітету

Нестача сну підвищує ризик виникнення багатьох серйозних захворювань, наприклад, ожиріння та діабету. Крім того, неякісний сон знижує здатність захисних клітин організму протистояти антигенам.

Імунітет залежить від рівня стресу

Медики знають, що з поліпшення захисних сил організму необхідно знизити рівень стресу, як психічного, а й фізичного. Спробуйте зайнятися медитацією, якщо відчуваєте, що не справляєтесь.

Сміх допомагає організму

Багато хто не вірить у це, але сміх та приємні емоції впливають на імунітет виключно позитивно. Коли ви смієтеся, організм виділяє гормони щастя, які знижують стрес.

Імунітет пов'язаний зі здоров'ям кишківника

Для імунітету дуже важливо, щоб мікрофлора кишківника була в оптимальному балансі, корисних бактерій було більше, ніж шкідливих. Не забувайте правильно харчуватися!

Нагадаємо, що лікар та телеведучий Євген Комаровський розповів, як визначити стан імунітету та заспокоїв батьків, якщо дитина хворіє 6-12 разів на рік на застудні захворювання.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що з настанням зими наш імунітет починає потроху послаблюватися. Це пов'язано з нестачею необхідних вітамінів у цей період. До того ж коли температура повітря починає знижуватися, водночас уповільнюється імунна система. Це означає, що в цей час організм особливо сприйнятливий до вірусів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини