Головна Новини Здоров'я наше тіло Чорний кмин допомагає боротися з облисінням і бронхітом
commentss НОВИНИ Всі новини

Чорний кмин допомагає боротися з облисінням і бронхітом

Незважаючи на незаперечну користь масла чорного кмину, варто враховувати, що у деяких людей його зовнішнє або внутрішнє застосування може викликати побічні ефекти

23 січня 2021, 02:55 comments5918
Поділіться публікацією:

Кмин є однією з найбільш біологічно активних спецій. Його насіння багаті жирними кислотами, калієм, фосфором, кальцієм і магнієм. Масло рослини дуже часто використовується в медицині. Воно має сильний  бактерицидний ефект, бореться з грибком і кишковими паразитами. Також масло тмину ефективно використовують при запорах.

Чорний кмин допомагає боротися з облисінням і бронхітом

Кмин (фото з відкритих джерел)

При бронхіті чорний кмин незамінний завдяки відхаркувальному ефекту, що дозволяє швидше виводити слиз і полегшити дихання, тому медики рекомендують мати його будинку в період ГРВІ.

Крім цього, масло кмину використовують в косметології для зняття запалення і вугрового висипу на шкірі. Воно стимулює ріст волосся, зменшує сухість шкіри голови і має регенеруючий ефектом.

Нагадаємо, Бронхіт і пневмонія вражають дихальні шляхи і тому мають схожі симптоми. Через це на початковому етапі складності з постановкою діагнозу можуть виникнути навіть у фахівців. Але відмінності все ж є. Про них розповіло видання Hearth. Найголовніша відмінність між пневмонією і бронхітом — в характері захворювань. Якщо пневмонія в першу чергу атакує альвеоли в легких, то бронхіт задовольняється бронхіальнимизалозами трубками.

Бронхіт провокують віруси. Найяскравішим його симптомом при цьому залишається регулярний кашель: спочатку сухий, а через кілька днів мокрий. Колір мокротиння — напівпрозорий. Температура тіла може як підвищуватися, так і несподівано знижуватися до нормальної позначки. А от відчуття втоми супроводжує людину практично протягом всієї активної фази хвороби. Може виникнути біль в грудях.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини