Головна Новини Здоров'я наше тіло Чому жінкам шкідливо сидіти в позі «нога на ногу»
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому жінкам шкідливо сидіти в позі «нога на ногу»

Експерти заявили, що жінкам не варто сидіти в позі «нога на ногу», тому що вона може нашкодити здоров'ю

26 серпня 2021, 12:25
Поділіться публікацією:

Попри те, що поза "нога на ногу" досить зручна і фотогенічна, жінкам рекомендують від неї відмовитися, тому що вона здатна викликати проблеми зі здоров'ям.

Чому жінкам шкідливо сидіти в позі «нога на ногу»

В якій позі краще не сидіти і чому / Фотоg-stockstudio / iStock / Getty Images Plus / Getty Images

Фахівці зазначили, що сидіти в позі нога за ногу може бути небезпечно, оскільки є ймовірність затиску нервових закінчень. При схрещуванні ніг страждає опорна кінцівка, а також стискається малогомілковий нерв, що проходить через підколінну ямку. В результаті може виникнути оніміння ступні та гомілки.

Також експерти кажуть, що у жінок в такій позі перетискаються не тільки нерви, а й вени. Особлива шкода полягає у тому, що серце перестає отримувати достатню кількість крові та кисню. В результаті інші кровоносні судини переймають цю функцію, що збільшує навантаження. Як наслідок, підвищується кров'яний тиск, а це призводить до пошкодження судин.

Ще лікарі вважають, що довго в такому положенні сидіти не можна через те, що можна отримати криву спину і перекошений таз. У результаті вас будуть мучити постійні болі та дискомфорт у суглобах і м'язах.

Якщо ви ведете малорухливий спосіб життя і змушені кілька годин сидіти на роботі за столом, то намагайтеся принаймні сидіти правильно, не схрещуючи ноги. І кожну годину вставайте й робіть розминку.

Нагадаємо, якщо у вас досить часто холодні ноги, то це може стати однією з ознак того, що можливий ризик розвитку деяких хвороб. Лікар-невролог Ірина Ляскіна поділилася, провісником яких захворювань може бути цей симптом.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що робити, якщо взуття сильно натирає ноги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини