Головна Новини Здоров'я наше тіло Чому сформувати колективний імунітет проти коронавірусу неможливо: Голубовська назвала причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому сформувати колективний імунітет проти коронавірусу неможливо: Голубовська назвала причину

Лікарка вкотре розповіла про коронавірус та вакцинацію в Україні

1 вересня 2021, 22:55
Поділіться публікацією:

Виробити колективний імунітет від ковіду не вдасться. З тієї причини, що навіть щеплені люди можуть мати в собі цю небезпечну інфекцію, яка щораз мутує. Вакцинація – це тільки важлива складова комплексу протиепідемічних  засобів. На цьому наголосила в розмові з журналістами "Обозревателя" одна з кращих українських медиків Ольга Голубовська.

Чому сформувати колективний імунітет проти коронавірусу неможливо: Голубовська назвала причину

Ольга Голубовська (фото з відкритих джерел)

Думка  лікаря-інфекціоніста зі стажем є схожою до позиції і керівника відділу науковців Оксфорда Ендрю Полларда. Саме цей британець є винахідником вакцини AstraZeneca. Він також вирізнив новий і небезпечний штам "Дельта", спрогнозувати поведінку якого дуже важко.

За словами лікарки, "ціль вакцинації – безпечна зустріч людини з небезпечним збудником хвороби. Ще – створення імунологічного шару. Саме він перешкодить вірусу поширюватись  безперешкодно".

 Інфекціоніст пояснила, чому не діятиме колективний імунітет проти інфекції в нашому суспільстві.

Лікарка вважає, що люди, які навіть отримали два уколи щеплення, можуть залишатись так званим джерелом інфекції. Як приклад, вона назвала новий і небезпечний варіант ковіду "Дельта". На нього впливає імунна система та зовнішні чинники. Тому він постійно мутує, "вислизає, як від природного імунітету, так і поствакцинального".

 Медик попередила, що швидкий вибух нового небезпечного штаму може статись в нашій країні в будь-який час.

"Боротьба з таким інфекційним захворюванням може бути ефективною тільки при дотриманні всього комплексу протиепідемічних заходів, з яких однією з важливих складових частин є вакцинація", — підсумувала пані Ольга.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" повідомляло, що Голубовська розповіла про новий небезпечний штам коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

xxx

2 вересня 2021, 02:21

Любишь СЕKС?! Здeсь ты cможешь осyществить свои сeкcyальные жeлания, pасширить свои гоpизонты и попpобовать что-то новeнькое. 100% AHOHИMHOCTЬ. Это должен попpобовать каждый мyжчина ----- http://bit.do/vsisky


Новини