Головна Новини Здоров'я наше тіло Чому потрібно носити шапку - розвіюємо міфи
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому потрібно носити шапку - розвіюємо міфи

Нас лякали цим з дитинства

29 листопада 2020, 05:30 comments2558
Поділіться публікацією:

З дитинства бабусі та матусі змушували нас одягати шапку як тільки похолоднішає. При цьому, рідні погрожували всіма можливими  та страшними хворобами. Чи дійсно все, що розповідали нам — правда, і чи потрібно одягати шапку взимку? Нумо розберімося.

Чому потрібно носити шапку - розвіюємо міфи

Чому потрібно носити шапку - розвіюємо міфи. Фото: mota.ru

Міф 1. Якщо не носитимеш шапку, випадатиме волосся

Цю фразу чула майже кожна дівчинка. Вважалося, що голова перемерзає, і від холоду волоски відмирають та випадають. Насправді ж, проблему випадіння волосся детально вивчали учені з Університету Цюріха. Вони не побачили зв’язку між цим явищем та холодом.

Окрім того, результати досліджень показали, що взимку при будь-якій температурі волосся випадає менше, ніж в інші пори року.

Міф 2. Будеш ходити без шапки — застудишся грипом

Варто пам’ятати, що грип — це вірусна хвороба. Вона передається через контакт з людиною. Шапка тут ні до чого. Так, люди частіше хворіють на грип в зимовий період, але це не пов'язано з холодом. І головний убір від цього захворювання навряд чи врятує.

Міф 3. Вийдеш без шапки — заробиш менінгіт

Це найстрашніший міф дитинства. При чому, ніхто точно не знав, що саме це за хвороба — менінгіт, але звучало погрозливо. Пов’язувала шапку та хворобу одна річ — голова. Але менінгіт, як і грип, викликають бактерії та віруси, які можуть потрапити в організм через рот і ніс. Ані перемерзання, ані головний убір не має відношення до цієї хвороби.

Але розвіяні міфи не звільняють від носіння шапки. Якщо ви не захищатимете голову взимку, на вас можуть очікувати інші неприємні захворювання — запалення лицевого і потиличного нерва, гайморит, отит та стенокардія.

Аби зберегти здоров’я шапку варто одягати, як тільки температура на вулиці сягне нуля.

Сайт “Коментарі” також повідомляє про 8 корисних звичок для зміцнення імунітету.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Виктория

2 грудня 2020, 10:45

Эффективные препараты при гриппе. Консультация специалиста. Заказывай в магазине https://dnsp.com.ua/. Быстрый ответ 067 314 86 95 viber.


Новини