Головна Новини Здоров'я наше тіло Чому постійно хочеться пити: п'ять серйозних причин
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому постійно хочеться пити: п'ять серйозних причин

Експерти розповіли, на які серйозні захворювання може вказувати постійна спрага і що в таких випадках робити

15 липня 2021, 15:40
Поділіться публікацією:

У спекотну погоду і при фізичних тренуваннях почуття спраги — нормальне явище, адже організм втрачає вологу і сигналізує про те, що її пора заповнити. Але, якщо ви помітили, що пити хочеться постійно, без видимих на те причин, тоді це може бути ознакою деяких захворювань.

Чому постійно хочеться пити: п'ять серйозних причин

Чому постійно хочеться пити / Фото: Pexels

Діабет

Сечостатева система починає посилено працювати, коли в крові підвищується рівень цукру, а через рясне сечовипускання виникає ризик зневоднення організму, тому він і вимагає відновлення водного балансу. Сухість у роті, підвищена втома, слабкість, стрибки тиску можуть вказувати на цукровий діабет, тому необхідно сходити до лікаря і здати відповідні аналізи.

Хвороби нирок

Коли у роботі нирок відбувається збій, орган не може утримувати воду, тому людина відчуває постійно спрагу. Симптоми можуть бути різні, найчастіші — поява набряклості та хворобливе сечовипускання. У такому випадку потрібно сходити до нефролога.

Побічні ефекти ліків

Деякі препарати затримують воду в організмі або викликають сухість у роті. Серед них — ліки для зниження тиску, відхаркувальні, сечогінні, антигістамінні препарати, антибіотики.

Хвороби печінки

Посилене почуття спраги також може свідчити про проблеми з печінкою. Зробіть УЗД і здайте загальний аналіз крові, якщо цей симптом супроводжується болем у правому підребер'ї та пожовтінням білків очей.

Ендокринні захворювання

Підвищене потовиділення — один із симптомів дисфункції залоз внутрішньої секреції. У такому випадку потрібна консультація ендокринолога.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які напої найкорисніше пити у спеку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини