Головна Новини Здоров'я наше тіло Чому новорічна ялинка може спричинити головний біль
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому новорічна ялинка може спричинити головний біль

Вчені з Великобританії з'ясували, що новорічна ялинка може провокувати напади головного болю

6 грудня 2021, 14:30
Поділіться публікацією:

Наближається головне свято року, яке незмінним атрибутом є новорічна ялинка. Але як виявилося, вона може спричинити проблеми зі здоров'ям.

Чому новорічна ялинка може спричинити головний біль

Вчені попередили про небезпеку новорічних ялинок (фото з відкритих джерел)

Дослідники з Великобританії в ході експерименту з'ясували, що новорічне деревце таїть у собі небезпеку, зокрема містить алергени та 53 види цвілі. Вчені вивчили врізання з 28 ялинок різних видів, у тому числі голки та кору. Все це може викликати напади головного болю, а в алергіків ще й кашель, нежить, навіть біль у вухах.

Дослідники, щоб уникнути подібних симптомів, рекомендують періодично провітрювати приміщення, де стоїть новорічна ялинка. А у разі виникнення алергії потрібно приймати лікарські засоби.

Нагадаємо, не за горами 2022 рік, що пройде під знаком Чорного Водяного Тигра. І щоб задобрити новий символ року, потрібно правильно підготуватись до його зустрічі. Експерти розповіли, які іграшки краще не вішати на новорічну ялинку.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що напередодні новорічних свят медики дали оголосити список медичних препаратів, які мають перебувати під рукою у новорічні свята. На думку доктора медичних наук Миколи Косенкова, вкрай важливо мати вдома сорбенти та аспірин. Саме ці ліки дозволять уникнути багатьох можливих проблем, пов'язаних із підвищеним навантаженням на організм.

Читайте також, що Новий рік, День святого Миколая, Різдво – це одні з найулюбленіших свят більшості людей. Згадуючи їх, ми підсвідомо представляємо приємні подарунки, пишну ялинку, зустрічі з близькими, святкову атмосферу та смачну їжу. І чому нам так подобаються ці свята?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини