Головна Новини Здоров'я наше тіло Чому німіють руки та ноги і що з цим робити
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому німіють руки та ноги і що з цим робити

Лікар-невролог Олексій Сиделковський розповів, на що може вказувати оніміння кінцівок та що з цим робити

22 грудня 2021, 14:05
Поділіться публікацією:

Оніміння кінцівок — досить поширене явище, зумовлене різними причинами. Якщо воно продовжується протягом тривалого часу, тоді варто звернутися до лікаря, тому що це може бути симптом деяких захворювань.

Чому німіють руки та ноги і що з цим робити

Чому німіють руки та ноги (фото з відкритих джерел)

Лікар-невролог Олексій Сиделковський зазначив, що оніміння кінцівок можна розділити на безпечне та небезпечне.

"Безпечне" оніміння – це коли будь-яка ділянка тіла німіє через довго незмінне становище або занадто туго перетягнуту частину тіла (наприклад, ремінець від взуття, пов'язку або джгут) – відбувається здавлювання кровоносних судин.

Такий вид оніміння не викликаний внутрішніми захворюваннями. Занадто тривалий застій крові може спричинити тяжкі наслідки, зокрема синдром тривалого здавлювання, тромбогеморагічний синдром та сепсис.

Небезпечне оніміння — це регулярне оніміння, не викликане тривалою нерухомістю або стисканням.

Важливо: якщо німіє не тільки кінцівка, а й ділянки, не схильні до "затікання" (обличчя, спина, ділянка геніталій), причинами можуть бути різні захворювання.

Такого типу оніміння дуже небезпечне для здоров'я та життя людини. Важливо вчасно звернутися до лікаря та розпочати лікування. Найчастіше сімейні лікарі направляють хворого до невролога та кардіолога, рідше – ендокринолога.

Профілактика оніміння дуже проста: правильне харчування, дотримання нормального режиму сну, тренування серцево-судинної системи, відмова від куріння і т.д.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що команда вчених із Сіднея розповіли, як люди можуть самостійно та швидко діагностувати своє здоров'я за допомогою ніг. Медики стверджують, що найменші зміни на ногах та ступнях можуть говорити про наявність захворювань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини