Головна Новини Здоров'я наше тіло Чому небезпечно приймати душ щодня
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому небезпечно приймати душ щодня

Щоденний душ змиває захисний бар'єр з нашого тіла і пошкоджує шкіру

9 травня 2021, 10:40 comments1092
Поділіться публікацією:

Фахівці з'ясували, що душ може бути небезпечний для здоров'я людини. Люди, які приймають його щодня, частіше страждають деякими захворюваннями шкіри.

Чому небезпечно приймати душ щодня

Щоденний душ може бути небезпечним для людини - розповідаємо чому. Фото: hsto.org

Експерти зазначають, що на ній є безліч корисних бактерій, які через часті гігієнічні процедури можуть зникнути. Також на нашій шкірі є ліпідний бар'єр, який захищає від шкідливого впливу навколишнього середовища.

Якщо ми приймаємо дуже гарячий душ, то з тіла видаляються корисні мікроорганізми. Також вода, особливо жорстка, може травмувати шкірний покрив. Через ці тріщини шкідливі бактерії здатні потрапляти в організм людини, провокуючи різні інфекції й алергічні реакції.

Не можна занадто часто користуватися і антибактеріальним милом. Через це можуть з'явитися більш стійкі до антибіотиків бактерії. Також можливе пошкодження шкірного покриву. Саме тому у медиків, які дотримуються стерильності, дуже часто сухі і пошкоджені руки.

Також вчені дійшли висновку, що часте миття і обробка рук провокують появу більшої кількості інфекцій.

Крім того, як би це парадоксально не звучало, але якщо приймати душ щоденно, то можна позбавити шкіру вологи.

Раніше ми повідомляли, що вживання солоної їжі не минає безслідно для організму. Насамперед це негативно впливає на серцево-судинну систему. Але нещодавнє дослідження німецьких вчених довело, що сіль здатна пригнічувати імунітет. Деталі дослідження читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" розповідав, що американські дослідники радять жінкам додати в свій раціон моркву, оскільки цей продукт багатий на вітаміни і цінні речовини, які здатні вберегти організм від розвитку небезпечних захворювань, зокрема онкології. Про властивості цього овоча читайте тут.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Вітьок

9 травня 2021, 09:49

Коли немає що робити, то..такі статейки виходять. "Ні про що".


Новини