Головна Новини Здоров'я наше тіло Чому не можна худнути перед Новим роком
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому не можна худнути перед Новим роком

На свята найбільше переїдають ті, хто напередодні жорстко обмежував себе в харчуванні, готуючись до Нового року. Тут діє багато різних механізмів: як фізіологічних, так і психологічних

21 грудня 2020, 21:36
Поділіться публікацією:

Одягнути гарна сукня на новорічний корпоратив, яке ефектно підкреслить фігуру — мріє кожна дівчина і жінка. Щоб швидко схуднути і показати красиву фігуру в розкішному вбранні, часто вдаються до різних видів дієт. Але як вважає гастроентеролог Нурія Діанова, передноворічні дієти приносять лише шкоду.

Чому не можна худнути перед Новим роком

ФОТО: З відкритих джерел

За її словами, при різкій дієті, людина своє тіло просто "вганяє" в депресію. До того ж як вважає гастроентеролог, різка дієта шкодить шлунку і може розвинутися шлунково-кишкові захворювання.

"Можливе загострення панкреатиту, холециститу. А ще є, на перший погляд непомітна, але дуже в майбутньому неприємна річ, яка називається зниженням метаболізму ", — вважає Діанова.

Відбувається це таким чином: організм, який раптом різко перестали годувати, розцінює це як голод і починає робити запаси буквально з усього.

Обмін речовин знижується, енергія, якої раптом стало не вистачати, не витрачається. Коли така діетчіца можливо зірветься, то все, що вона з'їсть, піде в жирові запаси. І людина не схудне, а навпаки видужає. А новорічні застілля дуже цьому сприяють.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що деякі звичаї новорічної ночі, такі як келих шампанського, феєрверки і зворотний відлік в останні кілька секунд року, здаються універсальними, у багатьох країн є свої унікальні способи святкування. Давайте зробимо невелику "кругосветку" разом з цими новорічними традиціями. Згадайте бажання — і щасливого Нового року! Так, в Іспанії та деяких латиноамериканських країнах одна з новорічних традицій полягає в тому, щоб з'їсти 12 виноградин, по одній на кожен місяць наступного року — тим самим забезпечивши собі процвітання. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://4mama.ua/view/3670
comments

Обговорення


Новини