Головна Новини Здоров'я наше тіло Чому не можна "глушити" тривогу та страх алкоголем
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому не можна "глушити" тривогу та страх алкоголем

Британський психолог Крейг Ганн розповів, чому не можна справлятися з панікою та страхом алкогольними напоями

17 березня 2022, 00:35
Поділіться публікацією:

Багато людей у стані страху, паніки чи тривоги вживають велику кількість алкоголю, щоб заглушити ці емоції. Але так робити категорично не можна. Психолог Крейг Ганн розповів, які можуть бути наслідки для здоров'я.

Чому не можна "глушити" тривогу та страх алкоголем

Чому під час паніки не можна алкоголь (фото з відкритих джерел)

Фахівець зазначив, що бажання справлятися зі страхом, панікою, нервозністю та негативними емоціями алкоголем може призвести до серйозних проблем із психікою. Після вживання великої кількості спиртного вранці людина відчуватиме похмілля, яке викликає зміни в імунній системі, а також підвищує вироблення кортизолу в організмі, а це призводить до підвищення тиску.

Тривога та паніка в результаті можуть виникнути з новою силою, тому що організм почне відволікатися на інші проблеми, зокрема на нудоту, біль голови та втому.

Також дослідження показують, що при регулярному вживанні алкоголю в організмі знижується вироблення дофаміну (гормону радості), а саме він допомагає регулювати почуття страху та тривоги.

Результати іншого дослідження показують, що вранці після вживання спиртного порушується мозкова активність, зокрема, виникають проблеми з пам'яттю, увага, мисленням.

Нагадаємо, тривожність слід лікувати за допомогою медикаментів, поведінково-когнітивної терапії, технік самодопомоги та релаксації, дотримання режиму сну та фізичної активності.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що сучасний ритм життя призводить до "збою" нервової системи, тому багато людей скаржаться на тривожні розлади, які ускладнюють роботу організму і впливають на самопочуття. Як позбутися підвищеної тривожності без допомоги ліків?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини