Головна Новини Здоров'я наше тіло Чому навушники можуть стати причиною порушення слуху
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому навушники можуть стати причиною порушення слуху

Головна шкода криється в кількості бактерій

30 березня 2021, 10:20
Поділіться публікацією:

Багато людей не обходяться без навушників, з їх допомогою ми слухаємо музику, розмовляємо і просто абстрагуємося від того, що відбувається навколо. Але це простий пристрій здатний зашкодити слуху.

Чому навушники можуть стати причиною порушення слуху

Шкода навушників (фото з відкритих джерел)

Експерти розповіли, що шкода навушників ховається не тільки в гучній музиці, а й кількості бактерій, які накопичуються на їх поверхні. Згідно з результатами дослідження, на цьому пристрої є у 2 тисячі разів більше бактерій, ніж на обробній дошці й в 300 разів більше, ніж на кухонному столі. А ці бактерії є можливим джерелом захворювань.

Головна шкода в тому, що навушники сприяють накопиченню вушної сірки. Їх часте використання заважає її природному виходу, а скупчення сірки може погіршувати слух. А додайте до цього бактерії та бруд, які також можуть потрапити у вушний прохід — все це негативно відбивається на слуху. Особливо небезпечні в цьому плані навушники, які щільно прилягають до вуха, тому що вони створюють вологу і теплу атмосферу всередині, яка сприяє росту бактерій.

Експерти відзначили, що шкідливі мікроорганізми можуть викликати алергію, висипання, вушні інфекції, а це своєю чергою, може перерости в куди більш серйозні проблеми, наприклад, в отит, менінгіт, втрату слуху і т. д.

Необхідно підтримувати свої навушники в чистоті, тому очищайте пристрій 1-2 в тиждень за допомогою ватного тампона, води та дезинфікуючих серветок.

Ну, і не забувайте про те, що слухати музику на всю гучність також не варто, норма для вух — 85 децибелів. Постійне підвищення цього рівня може в довгостроковій перспективі погіршити ваш слух.

Нагадаємо, експерт розповів, чому бездротові навушники небезпечні для здоров'я.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Louis Vuitton випустили прикраси для навушників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини