Головна Новини Здоров'я наше тіло Чому чоловіки сивіють: чого не вистачає в організмі і як приховати сивину
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому чоловіки сивіють: чого не вистачає в організмі і як приховати сивину

Ми розповімо, чому з'являється сивина у чоловіків, які вітаміни можуть допомогти і як замаскувати сиве волосся

31 жовтня 2023, 16:45 comments3612
Поділіться публікацією:

Багато чоловіків, у яких з'явилася сивина, цікавляться, як повернути природний відтінок волосся і виглядати молодшим. Ми розповімо про причини ранньої сивини у чоловіків, чого не вистачає в організмі, коли сивіє волосся, і як замаскувати сивину чоловікові.

Чому чоловіки сивіють: чого не вистачає в організмі і як приховати сивину

Сивина у чоловіків. Фото: wirestock, Freepik

Чому чоловіки сивіють

Колір волосся залежить від пігменту меланіну. За натуральний колір волосся відповідають два пігменти: еумеланін та феомеланін. Перший робить волосся темним, як правило, коричневим або чорним, а другий надає йому теплі червонуваті або рудуваті відтінки. Коли обидва пігменти містяться в низьких концентраціях, волосся має світлий відтінок.

З віком або під впливом інших факторів меланін перестає вироблятися в колишньому обсязі, і клітини всередині волосся починають виділяти невелику кількість перекису водню, що поступово знебарвлює волосся зсередини.

Втрата меланіну має не найкращий вплив на стан волосся, адже цей пігмент надає їм еластичність і міцність. В результаті вони можуть виглядати тьмяними, неживими, сухими та ламкими, а ще легко сплутуються та ламаються.

У якому віці чоловіки починають сивіти

Вік, у якому з'являється сивина у чоловіків, варіюється в різних рас. У представників європеоїдної раси волосся починає сріблитися в середньому в 35 років. Азіати можуть зустріти перші ознаки посивіння до 42 років. У представників негроїдної раси сивина зазвичай з'являється після 50 років.

Але в деяких чоловіків волосся починає сивіти вже в 18-25 років, і в 30 воно вже може бути повністю сивим. Це залежить від спадковості, генетики та різноманітних факторів у житті, а також внутрішніх збоїв.

Причини ранньої сивини

Існує кілька поширених причин, чому у чоловіків рано з'являється сиве волосся:

— Генетика.

— Стреси та негативні переживання, нервові потрясіння.

— Нестача вітамінів, анемія та хронічні захворювання.

— Неправильний догляд за волоссям, включаючи часте використання гарячих інструментів для укладання, миття волосся надто гарячою водою, часті фарбування.

— Шкідливі звички, неправильний спосіб життя.

— Стан здоров'я може вплинути на появу сивини, особливо після інфекційних захворювань або при порушеннях функціонування щитовидної залози, діабеті та бронхіальній астмі.

Рання сивина у чоловіків

Вчені з'ясували, які негативні фактори можуть спричинити ранню сивину у молодих чоловіків. Це неправильне харчування, часте вживання алкоголю, постійний стрес і тривожність, перевтома, занадто сильне захоплення кавою чи міцним чаєм. Найчастіше причиною стає недостатнє надходження в організм поживних речовин, необхідних для вироблення меланіну. У таких випадках сивина починає з'являтися біля коріння волосся, а потім поширюється по всій довжині.

Чого не вистачає в організмі, коли сивіє волосся

Погане живлення волосяних фолікул та клітин шкіри голови може призвести до сивини ще в молодому віці. Через нестачу наступних вітамінів сивіє волосся:

— Вітамін A – живить шкіру голови та волосяні цибулини.

— Вітамін E – антиоксидант, оздоровлює шкіру голови.

— B1 – позитивно впливає на еластичність волосся;

— B2 – покращує кровообіг шкіри голови;

— B3 – стимулює ріст волосся;

— B5 – прискорює ріст волосся, запобігає ламкості;

— B6 – запобігає сухості та лупі;

— B7 – покращує обмінні процеси, позитивно діє на нервову систему;

— B8 – забезпечує здоров'я фолікул;

— B9 – зміцнює коріння волосся, посилює мікроциркуляцію крові;

— B12 – важливий для здоров'я волосся, нервової та імунної системи.

Камуфляж сивини: як замаскувати сиве волосся і чи варто це робити

Якщо у вас трохи сивого волосся, можна спробувати домашні відвари для тонування. Блондинам підійде ромашковий відвар, а для рудого і каштанового волосся — відвар з кори дуба або лушпиння цибулі. Шатени та брюнети можуть використовувати чорний чай або каву. Важливо попередньо провести тест на алергію. Якщо народні засоби не підходять, можна спробувати прямі пігменти або нестійку фарбу.

Також популярна процедура камуфлювання сивини з використанням легкого тонуючого гелю. Процедура проводиться під час миття волосся, склад тримається на волоссі 5-7 хвилин, результат зберігається близько 4-5 тижнів. Такий тонуючий склад можна купити в Інтернеті або в магазині професійної косметики, але все ж таки рекомендується проводити процедуру в салоні.

Якщо посивіли скроні, то зробити сивину менш помітною допоможе модна стрижка, наприклад, напівбокс. Експерименти з укладанням, особливо з проділом, є відмінним способом приховати сивину. Можна спробувати укладати волосся назад або набік.

Всі ці способи камуфлювання сивини дають максимально природний результат.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини