Головна Новини Здоров'я наше тіло Чим корисні обійми: факти, які ви можете не знати
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим корисні обійми: факти, які ви можете не знати

Обніматися, як виявилося, не тільки приємно, але й корисно

21 січня 2021, 14:25
Поділіться публікацією:

У четвер, 21 січня у світі відзначається приємне і незвичайне свято — День обіймів. За традицією, в цей день потрібно розкрити свої теплі та дружні обійми не тільки близьких і рідних, а й незнайомих людей.

Чим корисні обійми: факти, які ви можете не знати

факти про обійми (фото з відкритих джерел)

Представляємо вам кілька цікавих фактів про обійми, які ви могли не знати.

— Вчені за допомогою дослідження довели, що люди, яких часто обіймають і підтримують на 32% рідше хворіють на простудні захворювання.

— Регулярні обійми призводять до вироблення окситоцину (гормону щастя) в організмі, який допомагає впоратися зі стресом, поганим настрій і нервовим напруженням.

— Також окситоцин, який виробляється під час обіймів, покращує роботу серцево-судинної системи, знижуючи частоту пульсу.

— У період менопаузи у жінок можуть спостерігатися стрибки артеріального тиску. Дослідження, проведене у 2005 році, довело, що обійми допомагають нормалізувати цей показник здоров'я.

— Обійми мають анальгетичний ефект, тому здатні зменшувати не тільки душевний, але і фізичний біль.

— Вчені довели, що обійми покращують стосунки між подружжям і є одним з головних психотерапевтичних методів, який застосовують до пар, які звернулися за допомогою до психологів. І це працює!

Нагадаємо, що американська художниця Люсі Макрей створила пристрій для людей, яким не вистачає обіймів в житті. Машина для обіймів — це технологічна розробка, яка допомагає подолати "кризу дотику".

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, популярний швейцарський бренд H & M створив куртку для тих, кому через карантин не вистачає тактильних відчуттів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини