Головна Новини Здоров'я наше тіло Чим і коли хворіють діти: найпоширеніші хвороби
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим і коли хворіють діти: найпоширеніші хвороби

Знаючи загальні симптоми хвороб, і коли вашій дитині потрібно звернутися до лікаря, ви можете істотно полегшити стан здоров'я малюка

29 січня 2021, 12:54
Поділіться публікацією:

Чим і коли хворіють діти: найпоширеніші хвороби

Дитина хворіє. Фото: depositphotos

"Імунна система маленької дитини ще не створила бар'єр для багатьох інфекцій, тому малюк набагато більш схильний до хвороб, ніж діти старшого віку, які створили імунітет до багатьох хвороботворних мікроорганізмів", — говорить Джоан Кокс, заступник начальника в Бостонській дитячій лікарні.

Найбільш поширені захворювання серед дітей молодшого віку і способи їх вирішення.

Застуда

Ви, ймовірно, знаєте правило лікувати легку лихоманку, нежить, кашель і біль в горлі за допомогою великої кількості рідини і відпочинку. Якщо ваш малюк відчуває сильний дискомфорт, дитячий ібупрофен або ацетамінофен можуть допомогти зменшити лихоманку. Використовуйте сольовий розчин крапель у ніс із носовим аспіратором для всмоктування слизу. Це очистить носові проходи і послабить дренаж у задній частині горла. Більшість дітей оговтаються від застуди протягом п'яти-семи днів.

ГРВІ

Діти до 2 років є найбільш сприйнятливими до даного вірусу. Гостра респіраторна вірусна інфекція вражає легені. У більшості випадків симптоми є відносно незначними і відображають симптоми застуди. За даними центрів по контролю і профілактиці захворювань, близько 150 000 дітей на рік госпіталізуються з діагнозом ГРВІ. Негайно зателефонуйте своєму педіатру, якщо ваша дитина дихає дуже швидко, під час дихання чується свист, або дитина відчуває труднощі з диханням або відмовляється пити рідину.

Дитяча розеола

Деякі діти відчувають такі симптоми, як висока температура, нежить, кашель, а пізніше плямистий висип, яка починається на грудях і поширюється по тілу. Хоча хвороба зазвичай протікає близько тижня, зверніться до свого педіатра, якщо лихоманка вашої дитини триває довше трьох днів.

Гастроентерит

Ця хвороба викликає блювоту, діарею і болі в животі. Дуже багато вірусів можуть викликати гастроентерит. У більшості випадків гастроентерит проходить протягом декількох днів і не вимагає нічого, крім відпочинку і достатнього пиття. Переконайтеся, що ваша дитина споживає достатню кількість рідини для запобігання зневоднювання.

Раніше "Коментарі" писали, як підготувати дитину до вакцинації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини