Головна Новини Здоров'я наше тіло Чи впливають мобільні телефони на чоловічу сперму: відповідь вчених
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи впливають мобільні телефони на чоловічу сперму: відповідь вчених

Вчені з Національного університету Пусан у Кореї вивчили зв'язок між чоловічою фертильністю та використанням мобільного телефону

27 січня 2022, 14:20
Поділіться публікацією:

Корейські дослідники рекомендують чоловікам скоротити щоденне використання мобільних телефонів, тому що їхнє випромінювання негативно впливає на репродуктивну функцію. Результати свого експерименту вони опублікували на Research Highlights.

Чи впливають мобільні телефони на чоловічу сперму: відповідь вчених

Чи можуть мобільні телефони впливати на чоловічу сперму (фото з відкритих джерел)

Вчені не роблять гучних заяв з приводу того, що використання телефонів може призвести до безпліддя, але рекомендують більше відпочивати від гаджетів, щоб не знизити якість і рухливість сперматозоїдів.

Фахівці провели масштабний метаналіз, вивчивши понад 400 досліджень на цю тему, які проводилися протягом останніх 9 років. У 2011 році під час одного з експериментів було виявлено взаємозв'язок між зниженням репродуктивної функції чоловіків та випромінюванням мобільних телефонів. Але тоді у дослідників були певні обмеження і вони розглядали моделі гаджетів, які зараз застаріли. Тому експерти вирішили провести огляд досліджень із більш актуальними даними.

Виявилося, що використання смартфонів справді може знизити рухливість та концентрацію сперматозоїдів, але це не залежало від часу, який чоловік проводить за екраном гаджета. Вченими було доведено лише факт негативного впливу мобільних телефонів.

Автори уточнили, що ці нові результати набагато точніші за попередні, завдяки кращому аналізу даних у підгрупах.

Нагадаємо, смартфон спрощує життя сучасної людини, але не можна забувати про її шкідливий вплив на організм. Чим він небезпечний?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що постійно "сидіти" у смартфоні шкідливо, бо він заважає радіти справжньому життю. Як змусити себе проводити менше часу за його екраном?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини