Головна Новини Здоров'я наше тіло Чи можна «підчепити» хвороби від одягу з секонд-хенду
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можна «підчепити» хвороби від одягу з секонд-хенду

Навколо одягу з секонд-хендів існує безліч міфів

19 жовтня 2020, 13:20 comments1972
Поділіться публікацією:

Багато людей обходять стороною секонд-хенди, вважаючи, що б/у речі можуть нашкодити їх енергетиці, а також побоюються того, що "підчеплять" від одягу якесь захворювання. Наскільки ці побоювання виправдані розповіла лікар-дерматовенеролог Катерина Вертієва, передає видання Cosmopolitan.

Чи можна «підчепити» хвороби від одягу з секонд-хенду

Лікар зазначила, що теоретично є шанс заразитися якоюсь інфекцією від речей з секонд-хенду, але практично це малоймовірно. Через тканину може передаватися короста, педикульоз, а при покупці взуття — грибкові інфекції. Але, як правило, одяг з секонд-хенду проходить хімічну обробку, при якій збудники інфекцій гинуть. Однак, для того, щоб мінімізувати ризик зараження та алергічних реакцій, б/у речі необхідно прати, використовувати дезінфектанти, а взуття обробляти протигрибковими засобами.

Інфекціоніст Сергій Вознесенський вважає, що більшість збудників інфекційних захворювань на поверхні тканини гинуть через кілька годин, зокрема, від сонячного світла, висушування, високих температур і т. д.

Підбивши підсумок, можна сказати, що ризик "підчепити" захворювання від речей з секонд-хенду є, але він маленький. Щоб цього не допустити, ретельно періть одяг, куплений в таких магазинах.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як прати одяг, щоб позбавити його від бактерій і вірусів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини