Головна Новини Здоров'я наше тіло Чи можна передбачити хвороби по групі крові
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можна передбачити хвороби по групі крові

Експерти, грунтуючись на результати дослідження, розповіли, чи існує взаємозв'язок між групою крові та схильністю до певних захворювань

12 травня 2021, 09:50
Поділіться публікацією:

Група крові може багато розповісти про здоров'я людини, навіть вказати на схильність до певних недуг. Такі висновки зробили експерти, ґрунтуючись на результатах численних досліджень.

Чи можна передбачити хвороби по групі крові

(фото з відкритих джерел)

Тромби

Вчені з Данії з'ясували, що люди з 2, 3 і 4 групами крові мають на 40% вищий ризик розвитку тромбозу глибоких вен або поява тромбів в нижніх кінцівках, в порівнянні з носіями 1 групи. В рамках свого експерименту дослідники провели аналіз стану здоров'я понад 60 тисяч осіб, на що пішло близько 30 років.

Хвороби серця

Експерти з Гарвардського університету встановили, що найбільший ризик появи хвороб серця мають люди з 4 групою крові (23%). Вони проаналізували дані про здоров'я 77 тисяч пацієнтів. Також вчені відзначили, що проблеми з серцем найчастіше виникають через надмірну вагу, куріння і неправильний раціон.

Рак шлунку

Дослідники зі Швеції з'ясували, що 2 група крові підвищує ризик розвитку раку шлунка на 20%. А ось носії 1 групи більше схильні до зараження бактерією Helicobacter pylori, яка провокує появу виразки та гастриту.

Деменція і втрата пам'яті

Експерти в ході дослідження з'ясували, що найвищий ризик розвитку деменції мають носії 4 групи (82%). Можливо, це пов'язано з тим, що у людей з такою групою крові підвищений особливий тип білка, який впливає на згортання і грає важливу роль в розвитку вікової деменції.

Нагадаємо, експерти з'ясували, власники якої групи крові найбільше приваблюють людей протилежної статі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чи потрібно підбирати дієту під групу крові.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини