Головна Новини Здоров'я наше тіло Чи може смартфон в кишені штанів викликати імпотенцію
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи може смартфон в кишені штанів викликати імпотенцію

Експерти розповіли, чи може випромінювання смартфона стати причиною розвитку імпотенції у чоловіків

29 червня 2021, 14:35
Поділіться публікацією:

Всім відомо, що мобільні телефони випромінюють електромагнітне випромінювання. Але чи може воно стати причиною еректильної дисфункції, якщо постійно носити гаджет в кишені штанів?

Чи може смартфон в кишені штанів викликати імпотенцію

випромінювання телефону (фото з відкритих джерел)

Експерти відзначають, що смартфони не володіють високою потужністю випромінювання, показник SAR (Specific Absorbtion Rate) більшості мобільних пристроїв знаходиться на рівні 0,5-1 Вт/кг, а норма становить 2 Вт/кг.

Але дослідження, які проводилися на цю тему, неоднозначні. Дослідники з Угорщини запросили для участі в експерименті 300 чоловіків, які протягом одного року носили в кишенях своїх штанів мобільний телефон. Результати експерименту показали, що за цей час кількість їх сперми зменшилася на третину. Але на такий показник також міг вплинути нездоровий спосіб життя, стрес і шкідливі звички.

Канадські вчені також провели експеримент, вивчаючи опромінення електромагнітними хвилями, тільки на лабораторних гризунах. Дослідження показало, що миші з часом втратили потяг один до одного.

Точної відповіді на те, чи може смартфон викликати еректильну дисфункцію у чоловіків немає, то можна убезпечити себе від розвитку цього захворювання, проходячи щороку обстеження в лікарні.

Нагадаємо, що сучасне життя складно уявити без мобільного телефону. З його допомогою ми спілкуємося з друзями та близькими, дізнаємося нову інформацію, оплачує рахунки, слухаємо музику і багато іншого. Цей гаджет істотно полегшує нам життя. Але не варто забувати про шкідливий вплив смартфона на організм. Чим він небезпечний?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що еколог Антон Ястребцев назвав найсильніше джерело електромагнітного випромінювання у квартирі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини