Головна Новини Здоров'я наше тіло Чи готова Україна до "індійського" штаму коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи готова Україна до "індійського" штаму коронавірусу

Віктор Ляшко заявив, що в країні триває активна кампанія з імунопрофілактики, щоб захистити українців

22 червня 2021, 17:30
Поділіться публікацією:

В Україні вже готуються до появи штаму коронавірусу з Індії. В країні активно нарощують темпи вакцинації, а на кордоні вже готуються до нових обмежень для громадян з інших країн. Про це під час пресконференції, що відбулася після всеукраїнського форуму "Україна 30", розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Чи готова Україна до "індійського" штаму коронавірусу

Віктор Ляшко. Фото: пресслужба форуму "Україна 30"

Чиновник заявив, що протистояти вірусу може масштабна вакцинація населення.

"Сьогодні ми готуємося шляхом проведення активної вакцинації наших громадян. Наразі в Україні є в наявності 2 628 000 доз вакцини. Зараз ми нарощуємо масштабну кампанію з імунопрофілактики, яка буде збільшуватися щодня", — зазначив Ляшко.

Крім того, він заявив, що паралельно з активною кампанією вакцинації кожен, хто приїжджає в Україну, повинен показати негативний ПЛР-тест, експрес-тест, а також документ, що підтверджує повну вакцинацію від коронавірусу затвердженими в Європі препаратами проти коронавірусної інфекції.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що Віктор Ляшко хоче збільшити покарання за підробку документів про вакцинацію. Міністр охорони здоров'я України пропонує посилити покарання за підробку довідок про вакцинацію від COVID, щоб уникнути ситуації в Європі про недовіру до українських документів. Він пропонує законодавчу новацію з метою посилення кримінальної відповідальності за підробку документів, що засвідчують проведення щеплень. Міністр МОЗ зазначив, що після проведених ПЛР-тестів з'явилася велика кількість підроблених даних лабораторних протоколів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини