Головна Новини Здоров'я наше тіло Чи безпечно носити кросівки кожного дня: відповідь експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи безпечно носити кросівки кожного дня: відповідь експерта

Ортопед-травматолог Муса Майсігов розповів, чи можна щодня носити кросівки і яке взуття краще вибрати

28 квітня 2021, 20:15
Поділіться публікацією:

Кросівки є найпопулярнішим повсякденним взуттям, тому що вони легкі, зручні та практичні для людей будь-якого віку. Але чи можна носити їх кожного дня?

Чи безпечно носити кросівки кожного дня: відповідь експерта

Чи можна носити кросівки кожного дня (фото з відкритих джерел)

Ортопед-травматолог Муса Майсігов розповів, що взуття повинно бути комфортним. Не варто ходити у кросівках на розмір більше або менше, тому що вони можуть порушити статичну функцію стопи і викликати плоскостопість.

При виборі кросівок варто орієнтуватися на те, щоб вони були м'якими, з пружною підошвою і супінатором, яка допоможе уникнути деформації стопи.

Експерт зазначив, що у правильно підібраних кросівках можна ходити кожного дня, але важливо розрізняти кросівки та кеди, тому що останні можуть бути з гумовою, досить плоскою підошвою. Тому носити їх щодня не рекомендується. Не потрібно купувати і ті кросівки, які вам перетискають стопу.

Для повсякденного використання віддайте перевагу спортивному взуттю, яке створене з дихаючих натуральних матеріалів. Також варто звернути увагу на супінацію. Передній відділ взуття повинен бути не надто вузьким, а частина з підошвою — м'якою і пружною.

Нагадаємо, що білі кросівки — зручне, модне і досить універсальне взуття, яке підкреслює будь-який образ. Але за ними необхідно правильно і регулярно доглядати, тому що на білому взутті накопичується багато бруду. Як можна повернути кросівкам первозданний вигляд?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що модний італійський  бренд Balenciaga випустив кросівки, які не можна носити. Це взуття покрите сріблом і важить 2,5 кілограма. Воно випущене в єдиному 41-му розмірі й коштує 5750 доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Данил

23 вересня 2021, 00:45

Производители кроссовок https://peaksport.com.ua/ru/catalog/krossovki_zhenskie прилагают столько усилий, разрабатывая свои технологии, так что скорее можно


Новини