Головна Новини Здоров'я наше тіло Червоні руки назвали симптомом небезпечної хвороби
commentss НОВИНИ Всі новини

Червоні руки назвали симптомом небезпечної хвороби

До цієї хвороби схильні люди з надмірною вагою

26 січня 2021, 13:55
Поділіться публікацією:

Американські фахівці рекомендують звертати увагу на свої руки, адже вони можуть сигналізувати про наявність проблем в організмі. Наприклад, почервонілі долоні можуть бути одним із симптомів неалкогольного стеатогепатиту (НАСГ)

Червоні руки назвали симптомом небезпечної хвороби

на яке захворювання вказують червоні руки / Фото: iStock

Лікарі відзначають, що це захворювання печінки, яке характеризується жировою дистрофією, метаболічними порушеннями та запаленням гепатоцитів — робочих клітин печінки. НАСГ характеризується стадійним перебігом, який дозволяє виділити такі етапи, як власне гепатит, виражений фіброз, цироз печінки, гепатоцелюлярна карцинома.

Серед інших симптомом цього захворювання виділяють: метеоризм (взуття живота), розширення кровоносних судин під шкірою, збільшення селезінки, поява жовтого відтінку шкіри та очей. При спостереженні у себе подібних симптомів необхідно терміново звернутися до фахівця і пройти обстеження.

Американські експерти відзначають, що найчастіше до неалкогольного стеатогепатиту схильні люди, які страждають зайвою вагою, а також пацієнти з цукровим діабетом і високим рівнем жирів в крові. Щоб мінімізувати ризик розвитку у себе цього захворювання необхідно більше рухатися і дотримуватися дієти.

Нагадаємо, що лікар-ендокринолог Ральф Абрахам розповів, який ранковий симптом може вказувати на ризик розвитку цукрового діабету.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що недавнє дослідження вчених довело, що почервоніння язика може бути симптомом серйозного захворювання. Виявилося, що гладкий, опухлий і почервонілий язик може вказувати на те, що в організмі не вистачає вітаміну В12.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини