Головна Новини Здоров'я наше тіло Американські лікарі винайшли новий метод діагностики серцевих захворювань
commentss НОВИНИ Всі новини

Американські лікарі винайшли новий метод діагностики серцевих захворювань

Він здатний виявляти захворювання на ранніх стадіях

3 грудня 2020, 13:19
Поділіться публікацією:

Вчені з Національного центру серцево-судинної патології Сполучених Штатів Америки винайшли ще один метод, за допомогою якого можна діагностувати хвороби серця. Експерти визначили білок мітохондрій, який надалі може стати так званою міткою для визначення захворювань.

Американські лікарі винайшли новий метод діагностики серцевих захворювань

ФОТО: З відкритих джерел

Результати дослідження показали, що мітохондріальний білок ALDH4А1 є аутоантигеном, який бере активну участь у розвитку атеросклерозу (хронічного захворювання судин). Аутоантигени — це молекули речовин в складі клітин, органів і тканин, які розпізнаються за певних умов як чужорідні. Тому саме за допомогою цього білка вченим вдалося визначити захворювання, зокрема атеросклероз.

В ході дослідження фахівці проаналізували понад півтори тисячі антитіл, які здатні утворюватися під час атеросклерозу і виділила окремі B-клітини. За допомогою цього вченим вдалося розробити новий метод діагностики серцево-судинних захворювань.

До слова, серцево-судинні захворювання є головною причиною смертності на всій планеті, а понад 75% випадків смерті від таких захворювань відбуваються в країнах з низьким і середнім рівнем доходу. Люди, які страждають серцево-судинними захворюваннями або піддаються їх ризику, потребують ранньої діагностики та надання медичної допомоги. Більшості серцево-судинних захворювань можна запобігти шляхом вжиття заходів щодо таких факторів ризику як вживання тютюну, нездорове харчування чи ожиріння

Раніше "Коментарі" розповідали, чому коронавірус небезпечний для людей з діабетом і хворим серцем. На думку китайських фахівців це пов'язано з високим рівнем холестерину у пацієнтів з такими захворюваннями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини