Головна Новини Здоров'я онкологія Як не захворіти на рак: нові міжнародні рекомендації
commentss НОВИНИ Всі новини

Як не захворіти на рак: нові міжнародні рекомендації

Вберегтися від раку допоможе правильне харчування і спорт

23 червня 2020, 17:25 comments2769
Поділіться публікацією:

Американські лікарі випустили нове керівництво з фізичної активності та харчування, яке допоможе знизити ризик розвитку онкологічних захворювань. Ці зміни були внесені після декількох наукових досліджень. Про це повідомляє American Cancer Society.

Як не захворіти на рак: нові міжнародні рекомендації

Фізична активність

Для того, щоб підтримувати організм у тонусі, необхідно займатися спортом. Але якщо раніше онкологи говорили про 150 хвилин помірного фізичного навантаження на тиждень, то зараз вони рекомендують збільшити його до 300 хвилин. А ось інтенсивні навантаження бажано збільшити з 75 до 150 хвилин на тиждень.

Харчування

Це один з найголовніших факторів, який впливає на загальне самопочуття людини. Онкологи давно твердять про те, що покращити показники здоров'я можна за рахунок правильного харчування. Вони рекомендували відмовитися від червоного і переробленого м'яса, і зробити основний акцент на фруктах, овочах та іншій рослинній їжі. Але в ці рекомендації були також внесені зміни. Наприклад, в список заборонених продуктів увійшли цукровмісні напої і рафінована їжа. Лікарі рекомендують їсти різноманітні овочі і фрукти, які багаті на вітаміни та корисні речовини, а також бобові і цільнозернові продукти.

Алкоголь

Онкологи також змінили рекомендації щодо алкогольних напоїв. Якщо раніше вважалося, що їх можна лише обмежити в раціоні (одна порція в день для жінок і дві для чоловіків), то зараз лікарі  радять повністю відмовитися від спиртного.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чи може вітамін D захистити від раку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини