Рубрики
МЕНЮ
Амбарцумян Анна
Американські вчені з’ясували, що звичайна вишня містить унікальні речовини, які допомагають запобігти розвитку раку кишківника Особливі антиоксиданти у складі цієї ягоди зменшують запалення та гальмують ріст злоякісних клітин. Яким чином вишня може стати вашим природним щитом від небезпечної недуги – читайте далі.
Фото: freepik
Дослідники з Мічиганського університету встановили, що вишня містить флавоноїди – потужні антиоксиданти, які нейтралізують руйнівну дію вільних радикалів. Особливо важливу роль відіграють антоціани – сполуки, що зменшують ризик розвитку "тихого" раку кишківника який часто не дає явних симптомів на ранніх стадіях.
Під час експерименту на лабораторних мишах вчені з’ясували, що екстракт вишні може пригнічувати ріст злоякісних клітин у товстій кишці. Ба більше, дослідження показали, що ці речовини також мають протираковий ефект щодо клітин молочних залоз, сповільнюючи їх поширення.
Окрім боротьби з онкологією, вишня зміцнює серцево-судинну систему та допомагає зменшити запальні процеси в організмі. Вчені радять регулярно вживати цю ягоду, щоб зберегти здоров’я та знизити ризик серйозних захворювань.
Нагадаємо, портал “Коментарі” писав, що рак кишківника — це одне з найпоширеніших онкологічних захворювань, яке часто діагностують на пізніх стадіях через відсутність виражених симптомів на початку. Вчасне виявлення хвороби значно підвищує шанси на успішне лікування. Основні ознаки, які можуть свідчити про розвиток онкології кишківника – за посиланням.
Новини