Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Зміна харчової поведінки частіше притаманна жінкам під час вагітності. Однак несподівана тяга до певних продуктів може сигналізувати про розвиток раку.
Рак. Ілюстративне фото
Дослідження показали, що тяга до їжі може бути пов'язана з деякими видами раку, включаючи рак молочної залози, яєчників та ендометрію, пише видання Daily mail.
Зазначається, що у пацієнтів із пухлинами шлунково-кишкового тракту за кілька місяців до виявлення раку з’являється сильна тяга до солодкого — люди можуть їсти морозиво кілограмами, хоча раніше його майже не вживали.
Серед інших прикладів, за даними інфлюенсера, — бажання у жінки з раком нирок пити “розсіл маринованих огірків прямо з банки та їсти його з крекерами”.
І такі сигнали організму науково підтверджені. В одному огляді 2022 року, в якому аналізували сім досліджень на цю тему, італійські дослідники зазначили, що “було виявлено, що харчова тяга пов’язана з раком молочної залози, лімфомою та раком яєчників або ендометрію”.
За даними лікарів, може спостерігатися підвищена тяга до фастфуду, солодощів, вуглеводів — крохмалистих продуктів — та жирів. Однак зв'язок змін у харчовій поведінці та раку ще грунтовно не досліджений. Інші ж вчені зазначають, що немає жодних доказів того, що тяга до цукру є симптомом раку.
Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, які продукти захистять від раку простати.