Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Однією з провідних причин жіночої онкологічної захворюваності називають рак матки, особливо спричинений вірусом папіломи людини (HPV). Однак, дослідження доводять, що знизити цей ризик допоможе правильне харчування. Тож які продукти обирати, щоб захиститися від раку матки.
Матка. Ілюстративне фото
Борються з вільними радикалами та зменшують окисний стрес антиоксиданти. За даними досліджень, споживання кольорових овочів та фруктів (броколі, капуста, шпинат, морква, перець, цитрусові, помідори) сприяє зниженню ризику інвазивних форм шийного раку. Ефект буде, якщо щодня вживати 100 г фруктів і 100 г овочів.
Броколі, цвітна капуста, брюссельська капуста містять сульфорафан. Це сполука, яка сприяє очищенню від HPV і перешкоджає розвитку клітинних аномалій.
Ягоди та яблука містять захисні флавоноїди і антоціаніни. Часник і цибуля, природні антимікробні засоби, можуть посилювати імунний захист.
Середземноморську дієту називають найкращим вибором для здоров'я матки. Основа раціону — багато овочів, фруктів, бобових, цільнозернових, оливкової олії, риби і горіхів. У дослідженні відзначили: жінки, які дотримуються цього стилю харчування, знизили ризик цервікального раку на 60%.
Спеціалісти наголошують на необхідності уникати “західного” раціону. Збільшують запалення продукти з високим вмістом насичених жирів, солі й переробленого м’яса. Тож необхідними кроками лікарі називають обмеження червоного м’яса, фастфуду, доданих цукрів і трансжирів.
Варто зазначити, що правильне харчування — це не основа лікування, а можливість знизити ризик розвитку раку. Крім дотримання раціону потрібно систематично перевіряти стан здоров'я.
Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, які продукти захистять від раку простати.