Головна Новини Здоров'я онкологія Онколог назвав косметологічні процедури, які викликають рак
commentss НОВИНИ Всі новини

Онколог назвав косметологічні процедури, які викликають рак

На думку фахівця, зловживання деякими косметичними процедурами може бути небезпечним для здоров'я

4 січня 2021, 10:42 comments2124
Поділіться публікацією:

Спеціаліст в сфері онкології та хіміотерапії Андрій Базилев розповів, які косметологічні процедури можуть стати небезпечними для здоров'я і спровокувати онкологічні захворювання.

Онколог назвав косметологічні процедури, які викликають рак

Косметологічні процедури - фото з відкритих джерел

На думку експерта, викликати негативні наслідки може часте випрямлення волосся, оскільки в необхідних для процедури препаратах міститься речовина формальдегід. Фахівець запевняє, що обережніше всіх повинні бути самі майстри, тому як загрозу для здоров'я може представляти процедура випрямлення, яка робиться понад вісім разів на місяць.

Фахівець також зазначив, що просто фарбування волосся, попри безліч чуток, не викликає ризик розвитку онкології, тому як в фарбу більше не додають канцерогенів.

На думку онколога, слід уникати косметологічних препаратів, до складу яких входить діоксан. Ця речовина є небезпечною, тому що може спровокувати різні порушення ендокринної системи, які в наслідку можуть викликати онкологічні захворювання.

Андрій Базилев також підкреслив небезпеку ультрафіолетових ламп, які використовують для манікюру. У деяких випадках часте їх використання може викликати рак шкіри, однак для цього потрібно використовувати лампу понад десять разів щомісяця.

Раніше "Коментарі" розповідали, чому деякі завзяті курці не хворіють на рак. Вчені прийшли до висновку, що високі або низькі ризики розвитку онкології є вродженими.

Також ми розповідали, що американські вчені склали список небезпечних засобів, які можуть спровокувати ризик багатьох захворювань. Серед них ожиріння, діабет, а також онкологія. У цей список потрапили та деякі популярні засоби гігієни.








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини