Головна Новини Здоров'я онкологія Люди частіше хворітимуть на рак. В ВООЗ налякали прогнозом
commentss НОВИНИ Всі новини

Люди частіше хворітимуть на рак. В ВООЗ налякали прогнозом

Кількість випадків захворювання на рак до 2050 року зросте на понад 75%, заявили в ВООЗ, повідомляє The Guardian. Серед причин росту захворюваності – нездоровий спосіб життя, пишуть «Коментарі»

1 лютого 2024, 17:22
Поділіться публікацією:

За інформацією Всесвітньої організації здоров’я, сьогодні у світі найбільш поширеним є рак легенів, на другому місці — рак молочної залози у жінок. Також дуже часто люди хворіють на рак печінки та шлунку.

Люди частіше хворітимуть на рак. В ВООЗ налякали прогнозом

В ВООЗ назвали причини поширення раку

Якщо у 2012 році у світі було зафіксовано 14,1 млн нових випадків захворювання на рак та 8,2 млн летальних випадків від нього, то у 2022-му ці показники сягнули 20 млн нових випадків та 9,7 млн смертей, зазначили у ВООЗ.

Разом з тим, міжнародне агентство ВООЗ із дослідження раку  прогнозує, що до 2050 року буде зафіксовано понад 35 млн нових випадків раку, що на 77% більше, ніж у 2022 році, а кількість летальних випадків зросте до понад 18 млн.

У ВООЗ підкреслюють, що ключовими чинниками зростання випадків раку є паління, вживання алкоголю, а також ожиріння.

Згідно з прогнозами, у 2050 році в країнах з найвищим рівнем прибутків зафіксують 4,8 млн нових випадків захворювань на рак, але в країнах з низьким рівнем прибутку ця кількість буде значною вищою. Більше того, додають у ВООЗ, смертність від раку у бідних країнах збільшиться майже вдвічі.

"Ті, у кого найменше ресурсів для боротьби з раком, візьмуть на себе основний тягар"
, — підкреслив представник міжнародного агентства ВООЗ із дослідження раку доктор Фредді Брей.

"Коментарі" також писали про те, що за даними американських вчених, деякі засоби гігєни можуть спровокувати рак.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", раніше ВООЗ попередила світ про нову пандемію. За даними ВООЗ рівень захворюваності на гарячку Денге зростає у всьому світі та станом на 2022 рік становлять понад 4,2 млн випадків, що у вісім разів більше ніж показники 2000 року. У Європі зафіксовано сплеск випадків лихоманки, хворобу також вперше зафіксували у столиці Судану Хартумі, а в Перу прийняли рішення про оголошення надзвичайного стану у різних регіонах країни. Таким чином ВООЗ попереджає, що сьогодні лихоманка Денге є тропічною хворобою, яка найшвидше поширюється у всьому світі та може викликати нову пандемію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини