Головна Новини Здоров'я онкологія Крихітні магнітні роботи зможуть винищувати рак: подробиці експерименту
commentss НОВИНИ Всі новини

Крихітні магнітні роботи зможуть винищувати рак: подробиці експерименту

Сьогодні медицина безперечно вийшла на новий рівень і практично щодня з'являються нові методи діагностики, профілактики та лікування найсерйозніших захворювань.

8 листопада 2022, 23:37
Поділіться публікацією:

Злоякісна пухлиа або рак — це пухлина, яка складається із злоякісних клітин і є прямою загрозою для життя живого організму.

Крихітні магнітні роботи зможуть винищувати рак: подробиці експерименту

Рак/Ілюстраційне фото

Від цієї недуги щорічно у світі гине понад 10 мільйонів людей по всьому світу. Тому пошук нових способів боротьби з раком був пріоритетом для багатьох дослідників останнього десятиліття.

Варто зазначити, що пошук ліків та методів лікування злоякісних пухлин є важливим і досі не вирішеним науковим завданням. Проте, нещодавно прогресивні дослідники почали тестувати нового магнітного робота- " винищувача раку ", який здатний істотно полегшити пошук і знищення ракових клітин у пацієнтів.

Так, однією з найпоширеніших проблем, пов'язаних з деякими типами раку, є важкодоступні місця, в яких може виникати хвороба. "Підбиратися" туди лікарі практично не мають можливості і саме тому пацієнт може передчасно загинути.

З новим набором магнітних роботів, які здатні буквально знаходити і "вбивати" рак, вчені зможуть отримати новий метод боротьби з цим найскладнішим захворюванням.

Найновіші магнітні роботи є набором біонічних бактерій, які керуються за допомогою магнітного поля. Це дозволяє дослідникам доставляти сполуки, що вбивають рак (ентеротоксини), безпосередньо в пухлини.

Оскільки ці "роботи" здатні постачати з'єднання безпосередньо до джерела раку, вони можуть також обмежити вплив на інші клітини навколо них. І якщо їм вдасться знайти спосіб змусити з'єднання діяти тільки на ці ракові клітини, це може ще більше знизити можливі побічні наслідки.

Читайте також: українці з рідкісним захворюванням можуть отримати безкоштовні ліки: про що йдеться.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини