Головна Новини Здоров'я онкологія Дієтолог розкрила рецепт страви, яка вбереже від раку
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтолог розкрила рецепт страви, яка вбереже від раку

Дієтолог стверджує, що знайшла рецепт страви, яка стане відмінною профілактикою раку

сьогодні, 17:38
Поділіться публікацією:

Американська дієтолог Ніколь Ендрюс, яка спеціалізується на онкології, стверджує, що простий перекус може допомогти зменшити ризик розвитку раку.

Дієтолог розкрила рецепт страви, яка вбереже від раку

Рецепт для профілактики раку

Ендрюс має понад 15-річний досвід роботи в онкології і радить регулярно вживати суміш моркви, перцю, горошку, оливок та сиру.

"Цей перекус дає відчуття ситості, освіжає та покращує самопочуття. Я їм його кілька разів на тиждень. А головне — він знижує ризик онкології", — заявила дієтолог.

За словами Ендрюс, порція такого перекусу коштує менше ніж 3 долари. У ньому поєднуються здорові жири з сиру, антиоксиданти з оливок та клітковина з овочів, що позитивно впливає на організм.

"Кожен шматочок фруктів чи овочів — незалежно від того, свіжі вони, заморожені чи консервовані — знижує ризик розвитку раку та його рецидиву", — зазначає вона.

Дієтолог розповіла, що морква багата на бета-каротин — антиоксидант, який, за дослідженнями, може захищати клітини від ушкоджень і гальмувати ріст пухлин. Вона також містить вітаміни К та А, які сприяють зниженню запалення — одного з головних чинників розвитку раку.

Перець, особливо червоний, є чудовим джерелом вітамінів А і С, клітковини, калію та фолієвої кислоти. Вітамін С має потужні антиоксидантні властивості, захищає клітини від ушкоджень, зміцнює серцево-судинну систему та покращує зір. Фолієва кислота підтримує поділ клітин, стабільність ДНК та її відновлення.

Горошок, каже дієтолог, забезпечує організм рослинним білком і клітковиною, що підтримує травлення та здоров’я серця. У ньому містяться вітаміни C, A, E та цинк, які запобігають утворенню бляшок у судинах і зменшують ризик запалення. А такі сполуки, як сапоніни, відомі своїм протипухлинним ефектом — вони можуть пригнічувати ріст пухлин і сприяти загибелі ракових клітин.

Оливки містять мононенасичені жири та антиоксиданти, які можуть нейтралізувати та знищувати уражені клітини. У поєднанні з овочами вони сприяють захисту ДНК та зміцненню імунітету.

Навіть сир, попри поширені міфи, є цінним джерелом кальцію, білка, вітамінів A і B12, а також фосфору й цинку. Кальцій зміцнює кістки, білок підтримує м’язову масу, а деякі сорти витриманого сиру містять пробіотики, які покращують мікрофлору кишківника.

За словами Ендрюс, харчування — один із ключових способів профілактики раку.

"Я знаю, наскільки потужною може бути правильна їжа — вона допомагає пережити лікування та зменшує ризик рецидиву. Але, на жаль, навколо так багато дезінформації, що люди втрачають орієнтир у харчуванні. Тому я прагну розвіяти міфи та допомогти кожному їсти з упевненістю", — підкреслила дієтолог.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, які продукти можуть викликати рак.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини