Головна Новини Здоров'я ВІЛ\СНІД Одужання від ВІЛ - зафіксований перший в світі випадок
commentss НОВИНИ Всі новини

Одужання від ВІЛ - зафіксований перший в світі випадок

Геном вірусу не вдалося виявити навіть після того, як вчені перевірили 1,5 мільярда мононуклеарних клітин крові

31 серпня 2020, 18:19 comments1079
Поділіться публікацією:

Організм носія ВІЛ зміг самостійно перемогти вірус. Про це пише журнал Nature.

Одужання від ВІЛ - зафіксований перший в світі випадок

Джерело: www.ssmu.ru

У повідомленні говориться, що винахідники провели дослідження за допомогою нового методу секвенування генома вірусу імунодефіциту людини, щоб виявити місця, де клітини вірусу можуть зберігатися в організмі.

Вчені досліджували зразки крові 64 носіїв ВІЛ, в організмі яких інфекція не прогресувала. І були вкрай здивовані, коли виявили, що сліди вірусу в крові однієї жінки з групи піддослідних повністю зникли.

Геном вірусу не вдалося виявити навіть після того, як вчені перевірили 1,5 мільярда мононуклеарних клітин крові. У повідомленні підкреслюється, що це може стати першим випадком, коли організм людини самостійно переміг ВІЛ без ліків і операцій.

Людиною, яка поборола ВІЛ, виявилася 66-річна мешканка Каліфорнії Лоурін Уілленберг, її захворювання було виявлено в 1992 році. До цього випадку жінка вже брала участь у багатьох дослідженнях, адже інфекція в її організмі не розвивалася.

У решті групи піддослідних також зазначалася відсутність прогресу ВІЛ, в той же час при дослідженнях їх біоматеріалів виявлялися частинки вірусу, здатні до розмноження.

Вчені вважають, що приклад одужання Лоурін Уілленберг дає надію на одужання навіть тим людям, які отримують антиретровірусну терапію.

До цього моменту, було відомо про три випадки, коли пацієнти видужували від ВІЛ, отримуючи специфічне лікування. У цьому році також був зафіксований такий випадок. Також повідомляється, що повного знищення ВІЛ в організмі людини лікарям вдавалося досягти тільки за допомогою трансплантації стовбурових клітин, забраних у людей з мутацією, яка робить організм несприйнятливим до ВІЛ.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, як пережити складні життєві ситуації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини