Головна Новини Здоров'я медицина майбутнього Скандал в «Охматдиті»: скільки коштів вже витрачено на відновлення лікарні
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал в «Охматдиті»: скільки коштів вже витрачено на відновлення лікарні

Наразі на відновлення будівлі дитячої лікарні не витрачено жодної копійки

20 серпня 2024, 23:07
Поділіться публікацією:

На відновлення дитячої лікарні "Охматдит" у Києві зібрали близько 1,6 млрд грн. Наразі жодної копійки коштів з рахунків, на які відбувався збір, не витрачено, повідомило Міністерство охорони здоров’я.

Скандал в «Охматдиті»: скільки коштів вже витрачено на відновлення лікарні

В «Охматдиті» спалахнув корупційний скандал. Фото з відкритих джерел

"Охматдит 2.0 точно буде кращим та сучаснішим. Таким, що зможе врятувати ще більше дитячих життів. Хочемо ще раз подякувати кожній людині, бізнесу, уряду, організації, які відгукнулися та зробили свій внесок, а також розказати про суми зібраних коштів і куди вони надходили. Станом на сьогодні загальна сума зібраних коштів для відновлення "Охматдиту" становить близько 1,6 млрд гривень. З них понад 400 млн грн надійде у вигляді медичного обладнання)", — повідомили у МОЗ.

У міністерстві зазначили, що всі кошти, зібрані у вигляді пожертв, зберігаються на окремих рахунках, підпорядкованих різним установам. Зокрема, 326 млн гривень надійшло безпосередньо на рахунок лікарні "Охматдит", в тому числі $1 млн від уряду Литви, 379 млн грн – на рахунок Благодійного фонду "Охматдит – здорове дитинство".

"Наразі тривають консультації щодо узгодження механізмів дотримання відкритих та прозорих процедур використання зібраних на цей рахунок коштів під наглядом Ради з відновлення, зокрема якнайшвидше виконання Фондом обіцянки про переведення коштів з рахунку Фонду на казначейський рахунок лікарні, аби поширити на них вимоги законодавства про публічні закупівлі", — уточнили у міністерстві.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що взяття ЗСУ під контроль міста Льгов у Курській області дасть реальну можливість перерізати логістику росіянам на стратегічному рівні, вважає військовий експерт Defense Express Іван Киричевський. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини