Головна Новини Здоров'я медицина майбутнього Нові штами COVID-19: лікарі розповіли, які симптоми можуть з'явитися у вакцинованих
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові штами COVID-19: лікарі розповіли, які симптоми можуть з'явитися у вакцинованих

Нове захворювання має здатність до великої кількості мутацій

30 листопада 2021, 23:30
Поділіться публікацією:

Вакциновані пацієнти можуть інфікуватись новими штамами ковіду. Симптоми захворювання у них будуть іншими, а хвороба мине легко та малопомітно. В людей зі щепленнями новий штам Омікрон може викликати два симптоми. Про це інформує Medikforum, посилаючись на  дослідження британських учасників  проєкту ZOE COVID Symptom Study.

Нові штами COVID-19: лікарі розповіли, які симптоми можуть з'явитися у вакцинованих

Медики розповіли про симптоми нового штаму (фото з відкритих джерел)

Нове захворювання має здатність до великої кількості  мутацій. Тому медики побоюються, що штам  вислизатиме від імунітету, який пацієнти мають  з вакцинами.

Хворі, які видужали від інших штамів коронавірусу  так само можуть заразитись новою хворобою. Тому медики радять слідкувати за симптомами, які проявляються  у тих, хто має щеплення.

 Як стверджують науковці з Великобританії, у людей, які отримали вакцинацію, можуть проявитись два симптоми: тривалі у часі кашель та чхання.Тому вони радять пацієнтам, які пройшли повий курс вакцинації і набули цих двох симптомів, зробити тест на ковід, щоб не піддавати ризику захворювання мешканців, які є поруч з вами.

Адже кашель сприяє поширенню нового штаму. Тому обов’язковими є маски, часта процедура миття рук – це все, за висновками науковців, має значення.

 При інфікуванні новим штамом можуть проявити себе й добре відомі всім ознаки – втрата нюху та смаку.

 За інформацією відомого лікаря Комаровського, нове захворювання виявлено в ПАР. Цей небезпечний вірус здійснює атаку на організм з послабленим імунітетом через набуті інші хвороби.

Науковці продовжують досліджувати нове захворювання, адже відомостей про нього практично немає.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що в Україні посилять обмеження через новий штам коронавірусу.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини