Головна Новини Здоров'я медицина майбутнього Могильов: "Відмова закуповувати російську вакцину показала нездатність держави подбати про громадян"
commentss НОВИНИ Всі новини

Могильов: "Відмова закуповувати російську вакцину показала нездатність держави подбати про громадян"

Анатолій Могильов вважає, що Україна має скористатися шансом і закупити у Росії вакцину від COVID-19

13 листопада 2020, 13:47
Поділіться публікацією:

З огляду на те, що вакцину від COVID-19 російського виробництва закуповує Євросоюз і Ізраїль, вона довела свою ефективність і закуповувати її Україні необхідно.

Могильов: "Відмова закуповувати російську вакцину показала нездатність держави подбати про громадян"

Про це в ефірі NEWSONE заявив міністр внутрішніх справ України в 2010 — 2011 роках Анатолій Могильов, коментуючи слова ведучої про те, що голова Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук домовився з російським Президентом Володимиром Путіним про постачання цієї вакцини в Україні.

"Страшно те, що ми в медицину втручаємося політику. Чи можемо купувати в Росії газ, нафту, інші товари, а вакцину, яка потрібна для здоров'я людей, чомусь купувати не можемо. Тому що ми (Україна, — Ред.) Знаходимося під зовнішнім управлінням і цю тему надмірно заполітизували: все, що російське — "поганий", — зазначив експерт.

На думку Могильова, якщо Україна і далі буде продовжувати йти цим шляхом, то країна буде падати все нижче і нижче, оскільки зовнішнє управління ніколи не приводило до розвитку тієї чи іншої держави.

На репліку ведучого, який припустив, що Президент України Володимир Зеленський не бажає купувати російську вакцину від COVID-19 через те, що про це раніше нього домовився з російським Президентом лідер ОПЗЖ Віктор Медведчук, колишній глава МВС зазначив, що в разі, якщо держава не дбає про своїх громадян в умовах пандемії COVID-19, люди починають про себе піклуватися самі, добуваючи вакцину від COVID-19 найбільш нереальними шляхами.

У західних компаній, зазначив політик, назви яких добре відомі українцям у зв'язку з рекламою гігієнічних засобів і косметики, вакцина від COVID-19 поки тільки в стадії розробки.

"Єдина країна, впоралася з цим завданням на даний момент, — це Російська Федерація, яка вже випустила і зареєструвала свою вакцину" Супутник V ", розроблену Національним дослідницьким центром епідеміології та мікробіології імені М. Ф. Гамалії, і почала вакцинацію населення спільно з Російським фондом прямих інвестицій. Росія вже отримала заявки з 50 країн СНД, Європи, Азії, Близького Сходу та Латинської Америки на більш ніж 1,2 млрд доз своєї вакцини на поточний і наступний рік ", — сказав лідер ОПЗЖ.

Також Медведчук повідомив про те, що особисто він і його сім'я дуже легко перенесли вакцинацію. Крім того, народний депутат назвав російську вакцину від COVID-19 найефективнішим засобом на сьогоднішній день в боротьбі з коронавірусів.

Російський лідер Володимир Путін, в свою чергу, запевнив, що Росія готова до поставок вакцини в Україну, однак після того, як надійде відповідний запит української влади.

Як раніше повідомляли "Коментарі", в Україні новий антирекорд по хворим за останню добу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини