Хворим коронавірусом людям варто обмежити кількість солоної їжі в раціоні та пити менше алкоголю. Про це радіо Sputnik повідомив лікар-терапевт Філіп Кузьменко.
"Треба підтримувати водно-сольовий баланс. Треба уникати солоної їжі. Не можна їсти велику кількість солоної риби, солоних огірків, і так далі. Замість цього варто пити більше води", — заявив лікар.
За його словами, солона їжа робить кров більш густою, а при коронавірусі це погано. Лікар додав, що також треба обмежити вживання алкоголю, тому, що він сприяє зневодненню.
"Сіль відтягує рідку складову в тканини, а в самих судинах відбувається як би згущення. Там рідкої частини менше, а кров'яних клітин більше. Побічно це може вплинути, якщо людина хворіє на ковід", — уклав Кузьменко.
Як раніше повідомляли "Коментарі", в Україні можуть ввести чорну зону карантину: хто туди потрапить.
Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.