Головна Новини Здоров'я медицина майбутнього Дочекалися: названі терміни поява української вакцини від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Дочекалися: названі терміни поява української вакцини від COVID-19

Але чекати ще рік доведеться

3 листопада 2020, 00:44
Поділіться публікацією:

Вакцина від коронавіруса українського виробництва може з'явитися через рік після проведення всіх необхідних досліджень. Такий прогноз дав міністр охорони здоров'я Максим Степанов в інтерв'ю ТСН.ua.

Дочекалися: названі терміни поява української вакцини від COVID-19

За словами міністра, шість місяців українські вчені проводили доклінічне дослідження і підібрали відповідний антиген, на якому потім будували їх.

"Ці доклінічні дослідження вони проводили в лабораторіях, розташованих в інших країнах. Це лабораторії 3 рівня захисту, в Україні їх немає. Чому ми так радіємо? Весь доклинический спектр досліджень вони провели і отримали дуже хороший результат", — сказав Степанов, уточнивши, що дослідження проводили в Туреччині, Франції та Техаському університеті.

Простіші процедури проводилися в Україні, додає міністр. Він також переконаний, що наступний процес розробки вакцини буде проходити в Україні. Підприємства, здатні виготовити вакцину, вважає Степанов, в Україні є.

"Зараз вони будуть підбиратися, може треба буде десь докупити обладнання. До цього ще треба пройти шлях: перевірити на токсичність цього антигену, потім виготовити 100 тисяч доз вакцини, і починати клінічні випробування. Розробники вважають, що щоб перейти до цього треба два -три місяці. Клінічні випробування це перша, друга третя стадії ", — пояснив Степанов.

Як раніше повідомляли "Коментарі", український виробник розповів про унікальність ліки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини