Головна Новини Здоров'я медицина майбутнього Чому сотням лікарень в Україні урізали фінансування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому сотням лікарень в Україні урізали фінансування

Найбільше фінансування урізали міської клінічної лікарні №4 міста Дніпро

6 вересня 2021, 15:20
Поділіться публікацією:

Незважаючи на бурхливий коронавірус в Україні в 2021 році 1318 лікарням урізали фінансування. Про це стало відомо зі звіту Національної служби здоров'я України.

Чому сотням лікарень в Україні урізали фінансування

Лікарня в Україні, фото з відкритих джерел

Найбільше фінансування урізали міської клінічної лікарні №4 міста Дніпро — 58 мільйонів, Олександрівської лікарні в Києві — 50 мільйонів, і "Укрзалізниці", яка має свою мережу лікувальних закладів, — 43 мільйони. Також на 30-37 мільйонів гривень менше отримали територіальні медоб'єднання в Краматорську і Бердянську, Одеський обласний та Київський обласний онкодиспансер, лікарня імені Мечникова в Дніпрі, центральна районна лікарня міста Надвірна та Вінницька міська лікарня №1.

Урізання фінансування обертається затримками зарплат персоналу.

Чому сотням лікарень в Україні урізали фінансування - фото 2

Раніше портал "Коментарі" інформував, що в одній з європейських країн приберуть з лікарень невакцинованих працівників. МОЗ Греції зважився на такі дії, незважаючи на загрозу втратити близько 10 тис. Медичних працівників. Проте в міністерстві висловили впевненість в тому, що брак кадрів пацієнти на собі не відчують.

Нагадаємо, що після щеплення від COVID вакциною AstraZeneca помер відомий грецький стиліст Насос Катріс. Медики, які забирали тіло стиліста в морг, зробили припущення, що смерть чоловіка могла наступити в результаті побічних ефектів від препарату.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Греції звели 40-кілометрову стіну на кордоні з Туреччиною, щоб запобігти нелегальній міграції громадян з країн Близького Сходу. Міністр захисту громадян Греції Міхаліс Крісохоідіс заявив, що Греція здатна стримати неконтрольований рух мігрантів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://nszu.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини