Головна Новини Здоров'я народна медицина Зеленський виступив за легалізацію медичного канабісу
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський виступив за легалізацію медичного канабісу

Президент від час виступу перед парламентарями порушив питання легалізації медичної маріхуани

28 червня 2023, 16:29
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський виступив за легалізацію виробництва ліків з канабісу. Про це він заявив сьогодні, виступаючи в Верховній Раді. Про це повідомляють "Коментарі". Парламентарі зустріли пропозицію Зеленського оплесками.

Зеленський виступив за легалізацію медичного канабісу

Маріхуана або канабіс

При цьому Зеленський налоголосив, що препарати на базі канабісу повинні бути вітчизнянного виробництва і будуть використовуватися для лікування ветеранів війни та інших постраждалих від бойових дій.

"Всі найкращі світові практики, всі найбільш ефективні політики, всі рішення, якими б складними чи незвичними вони не здавалися б для нас, мають бути застосовані в Україні, щоб українцям — всім нашим громадянам, українцям і українкам, не довелось терпіти біль, стрес та травми війни. Зокрема, ми маємо нарешті чесно легалізувати для усіх, хто цього потребує, ліки на основі канабісу, — заявив Володимир Зеленський. — Відповідні наукові дослідження та контрольоване українське, українське виробництво.

Наразі, розповсюдження, продаж чи зберігання маріхуани в Україні є незаконним. Канабіс, смола канабісу, екстракти та настойки канабісу входять до списку "Особливо небезпечні наркотичні засоби, обіг яких заборонено". В залежності від виявленої під час обшуку кількості кваліфікують: до 5 г — невеликий розмір, 500—2500 — великий розмір, 2500 і вище — особливо великий розмір. Зберігання до 5 грамів передбачає адміністративну відповідальність, більше 5 г — кримінальну. 

Незаконний посів або незаконне вирощування конопель у кількості до 10 рослин в Україні — тягнуть за собою накладення штрафу від 18 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин.

Зараз вживання канабісу за рецептом лікаря легальне в більшості країн Європи, Південної та Північної Америки.

Тим часом, мешканців Миколаєва закликають зробити запас їжі та води

Швейцарія шокувала рішенням щодо реекспорту майже сотні танків Leopard.

А СБУ затримали коригувальника ракетного удару по Краматорську.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини