Головна Новини Здоров'я народна медицина Секрети народної медицини: що робити, коли болить голова, горло, вухо чи живіт
commentss НОВИНИ Всі новини

Секрети народної медицини: що робити, коли болить голова, горло, вухо чи живіт

Ми розповімо, що таке народна медицина, та поділимося її секретами

16 листопада 2023, 23:10
Поділіться публікацією:

До народної медицини люди зверталися протягом багатьох століть. Це стародавнє джерело знань і в наш час допомагає дбати про здоров'я. Ми розповімо, що таке народна медицина, і поділимося її секретами.

Секрети народної медицини: що робити, коли болить голова, горло, вухо чи живіт

Секрети народної медицини. Фото: Freepik

Що таке народна медицина простими словами

Народна медицина – це багата спадщина знань про здоров'я. Народне цілительство має довгу історію та перевірено часом. Навички та практики народної медицини базуються на культурних уявленнях, віруваннях та знаннях, що передаються від покоління до покоління. Народне лікування служить підтримці здоров'я, профілактиці, діагностиці, а також полегшенню або зціленню фізичних і психічних недуг.

У чому відмінність народної медицини від традиційної

Традиційна і народна медицина — поняття, які зустрічаються в однаковому значенні. Термін "традиційна медицина", визнаний Всесвітньою організацією охорони здоров'я, включає кілька напрямків, такі як китайська медицина, арабська медицина унані, індійська аюрведа, а також інші форми цілительства корінних народів.

Традиційна медицина практикується в багатьох країнах, а найбільш широко використовуваним методом лікування є голкорефлексотерапія. Методи народного цілительства активно набувають визнання та впроваджуються у системи охорони здоров'я багатьох розвинених країн.

У країнах, де традиційна медицина не є частиною національної системи охорони здоров'я, про неї говорять як про додаткову, нетрадиційну чи альтернативну медицину. Таким чином, терміни "традиційна" і "нетрадиційна" медицина, насправді, являють собою одне й те саме — альтернативу конвенційним методам лікування.

Якщо говорити про відмінності офіційної та традиційної медицини, то народна медицина заснована на емпіричних знаннях, тобто отриманих шляхом спостереження або експерименту. У свою чергу, конвенційна медицина базується на науці та практиці, широко застосовує стандартизовані методи діагностики та лікування, користуючись досвідом визнаних лікарів різних спеціальностей.

Народна медицина, коли болить голова

Певні трави успішно справляються із головними болями. Однією з таких є піретрум дівочий. Його розслаблююча дія на звужені кровоносні судини голови добре відома. Більше того, ця рослина має унікальну здатність пригнічувати запальні процеси та різні види болю. Дію піретруму можна порівняти з аспірином, але на відміну від нього, цей засіб є абсолютно натуральним і позбавлений побічних ефектів. Також довели свою ефективність при боротьбі з головним болем відвари з аптечної ромашки та збору з м'яти, первоцвіту весняного, лаванди, валеріани та розмарину.

Імбир — надійний союзник у боротьбі із запальними процесами, включаючи ті, що відбуваються у кровоносних судинах. Для полегшення головного болю можна приготувати гарячий напій зі свіжого імбиру. Просто залийте три невеликі шматочки імбиру двома чашками води, доведіть до кипіння і дайте напою настоятися. Додайте шматочок лимона та мед для смаку. Коли ви п'єте напій, не забувайте вдихати пари – це забезпечить заспокійливий ефект.

Секрети народної медицини: що робити, коли болить голова, горло, вухо чи живіт - фото 2

Секрети нетрадиційної медицини

Коли болить горло

При болі у горлі обов'язково підтримуйте організм достатньою кількістю рідини. Ідеальним вибором будуть ягідні морси, настої з лікувальними травами, а також чай із чорної смородини чи малини з додаванням меду та лимону.

Розчин солі чудово підходить для полоскання горла. Розчиніть чайну ложку солі у склянці теплої води та проводьте полоскання кожні три години. Також можна використати свіжий сік капусти, розбавлений теплою водою. Цим засобом потрібно полоскати горло п'ять-шість разів на день. Інший відмінний варіант – настій ромашки. Залийте чайну ложку сухих квіток ромашки склянкою гарячої води, дайте засобу настоятися, процідіть і полощіть горло цим теплим настоєм.

Коли болить вухо

При сильному вушному болю можна помістити у вухо вату, попередньо просочену камфорним маслом. Обробіть область за вухом йодом — полегшення болю не забариться.

Лавровий лист також є надійним союзником при боротьбі з вушним болем. Знадобиться 10 листків, які потрібно прокип'ятити у двох склянках води. Засіб повинен настоюватися 4 години. Закапуйте вухо отриманим настоєм по 8 крапель 3 рази на день.

Коли болить живіт

Болі у животі допоможе зняти чашка ромашкового чаю. Потрібно 1-2 чайні ложки висушених квіток ромашки, які потрібно просто залити гарячою водою у чашці. А якщо додати м'яту чи мелісу, результат буде ще кращим.

При болях у шлунку народна медицина пропонує пити капустяний, картопляний сік, а також свіжий огірковий сік, узвари з чорниці, чорної смородини та аґрусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини