Головна Новини Здоров'я народна медицина РНБО закликала до легалізації канабісу
commentss НОВИНИ Всі новини

РНБО закликала до легалізації канабісу

Президент України Володимир Зеленський підтримав ідею законопроекту про легалізацію медичного канабісу, для лікування ним поранених та постраждалих від війни

12 липня 2023, 17:41
Поділіться публікацією:

Рада національної безпеки та оборони України закликала Верховну Раду ухвалити законопроєкт №7457 про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) у медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності. Про це повідомляють "Коментарі".

РНБО закликала до легалізації канабісу

Хтось вважає канабіс наркотиками, хтось - ліками

"Сьогодні є велика кількість наукових досліджень, а також висновки профільних міжнародних установ, що підтверджують терапевтичний ефект медичного канабісу та його ефективність у медичних цілях, — йдеться у заяві на сайті РНБО. — Ухвалення законопроєкту № 7457 буде ще одним кроком у напрямку гуманізму та зорієнтованості на потреби людей, оскільки дозволить забезпечити контрольований обіг медичного канабісу".

У відомстві впевнені, що "доступ до ліків на основі канабісу може допомогти зменшити вираженість болю в онкохворих чи пацієнтів з епілепсією, хворобою Альцгеймера, розсіяним склерозом або психологічними розладами".

У червні минулого року уряд підтримав законопроєкт, що регулюватиме обіг рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни.

Потім ідею легалізації канабісу у медичних цілях підтримав президент України Володимир Зеленський під час свого виступу перед парламентарями.

Контрольований обіг медичного канабісу діє у понад 56 країнах світу, з-поміж яких Німеччина, Італія, Чехія, Польща, Австрія, Данія, Бельгія, Норвегія, а також Ізраїль, Великобританія, США і Канада тощо, нагадує "Радіо Свобода".

Тим часом, у Росії підтвердили загибель відомого генерала.

Китай реагує на критику НАТО і попереджає про "рішучу відповідь".

А у Росії відреагували на гарантії безпеки для України від країн Великої сімки. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини