Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Майонез – це популярний соус, який часто використовується в салатах, бутербродах та інших стравах. Однак, надмірне споживання майонезу може завдати серйозної шкоди здоров'ю та призвести до розвитку багатьох захворювань.
Ілюстративне фото
Майонез містить багато калорій та жирів, що сприяє набору ваги та розвитку ожиріння. Ожиріння, своєю чергою, є фактором ризику розвитку діабету 2 типу.
Соус містить багато насичених та трансжирів, які підвищують рівень "поганого" холестерину в крові, що призводить до утворення бляшок в артеріях та збільшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, таких як інфаркт міокарда та інсульт.
Майонез містить багато солі, яка затримує воду в організмі та підвищує артеріальний тиск. Гіпертонія є фактором ризику розвитку серцево-судинних захворювань, інсульту та ниркової недостатності.
Через великий вміст жирів, соус може спричиняти розлади травлення, такі як діарея, нудота та біль у животі. А через яйця, сою та інші інгредієнти, які є у складі майонезу можуть викликати алергічні реакції у деяких людей. При цьому домашній соус може бути джерелом бактерій, таких як сальмонела, які можуть викликати харчове отруєння.
Майонез містить багато жирів, які можуть призвести до розвитку неалкогольної жирової хвороби печінки, а також викликати акне та інші проблеми зі шкірою.
Соус може стимулювати скорочення жовчного міхура, що може викликати біль у людей з жовчнокам'яною хворобою.
Обмежте споживання майонезу. Не їжте майонез щодня.
Вибирайте майонез з низьким вмістом жирів та солі.
Використовуйте майонез в помірних кількостях.
Замінюйте майонез на більш здорові соуси.
Нагадаємо, що портал “Коментарі” писав, який продукт призводить до передчасного старіння.
Новини