Рубрики
МЕНЮ
Ольга Чародий
Перехворіти коронавірусів — це тільки дорога до перемоги. Після хвороби, як відзначають багато лікарів, втрачається смак, з'являється запах сірки і неприємний запах на будь-який вид продуктів. Так, багато інфіковані, які протягом тривалого часу страждають від хвороби COVID-19, повідомляють про відчуття сильного запаху риби, сірки і солодкого хворобливого запаху, як подальших симптомів коронавірусу вже після закінчення основного етапу хвороби.
Фото: kolobok.ua
Як повідомляє Sky News, даний стан називається побічним ефектом, а по-іншому паросмія — викривлене сприйняття запахів, може непропорційно впливати на різні вікові групи людей.
Не раз лікарі попереджаю, що втрата нюху є одним із симптомів коронавірусу, але деякі пацієнти з тривалим періодом симптомів хвороби COVID-19 відзначають відчуття неприємних запахів через три місяці після зараження коронавірусів.
Професор Нірмал Кумар, який також є президентом асоціації лорів Великобританії, був одним з перших лікарів, який визначив аносмію — втрату нюху — як показник зараження коронавірусів навесні цього року.
Новини