Головна Новини Здоров'я народна медицина Після COVID-19 можливі нюхові галюцинації
commentss НОВИНИ Всі новини

Після COVID-19 можливі нюхові галюцинації

Люди, які протягом тривалого часу страждають від хвороби COVID-19, повідомляють про відчуття сильного запаху риби, сірки і солодкого хворобливого запаху, як подальших симптомів коронавірусу вже після закінчення основного етапу хвороби

30 грудня 2020, 02:40
Поділіться публікацією:

Перехворіти коронавірусів — це тільки дорога до перемоги. Після хвороби, як відзначають багато лікарів, втрачається смак, з'являється запах сірки і неприємний запах на будь-який вид продуктів. Так, багато інфіковані, які протягом тривалого часу страждають від хвороби COVID-19, повідомляють про відчуття сильного запаху риби, сірки і солодкого хворобливого запаху, як подальших симптомів коронавірусу вже після закінчення основного етапу хвороби.

Після COVID-19 можливі нюхові галюцинації

Фото: kolobok.ua

Як повідомляє Sky News, даний стан називається побічним ефектом, а по-іншому паросмія — викривлене сприйняття запахів, може непропорційно впливати на різні вікові групи людей.

Не раз лікарі попереджаю, що втрата нюху є одним із симптомів коронавірусу, але деякі пацієнти з тривалим періодом симптомів хвороби COVID-19 відзначають відчуття неприємних запахів через три місяці після зараження коронавірусів.

Професор Нірмал Кумар, який також є президентом асоціації лорів Великобританії, був одним з перших лікарів, який визначив аносмію — втрату нюху — як показник зараження коронавірусів навесні цього року.

Нагадаємо, в Чилі виявили перший випадок зараження новим штамом коронавірусу , про виявлення якого заявили в Великобританії в середині грудня. Про це у вівторок, 29 грудня, повідомила заступник міністра охорони здоров'я республіки Паула Даса. Аналіз відповідає штаму, виявленого в Великобританії. Були вжиті всі запобіжні заходи, і людина вже була госпіталізована. Першим пацієнтом з коронавірусу виявилася чилійка, яка повернулася в країну після відвідин Лондона.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини