Головна Новини Здоров'я народна медицина Названий дієвий спосіб повернути нюх після COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Названий дієвий спосіб повернути нюх після COVID-19

Експерти розповіли, як можна швидко відновити нюх, зниклий в результаті коронавірусної інфекції

29 квітня 2021, 11:40
Поділіться публікацією:

Як відомо, при захворюванні коронавірусом у багатьох людей пропадає нюх, і часто цей симптом тривалий час зберігається після одужання, тому пацієнти звертаються до лікарів за консультацією. Експерти кажуть, що для відновлення нюху необхідно його "тренувати".

Названий дієвий спосіб повернути нюх після COVID-19

Як повернути нюх після COVID-19 / Depositphotos / AndrewLozovyi

На Міжнародному форумі алергії та ринології фахівці представили свої рекомендації щодо того, як можна швидко повернути нюх, якщо ви зіткнулися з таким симптомом при COVID-19. За їх словами, потрібно кожен день по 2 рази вдихати мінімум чотири різних аромати. І особливу увагу слід приділити запахам гвоздики, троянди, лимона та евкаліпта. Таким чином, ви будете тренувати свій нюх. Але дослідники рекомендують періодично міняти запахи, щоб якість відновлення підвищилася.

За їх словами, лікарські засоби, наприклад, кортикостероїдні препарати, які призначають пацієнтам з запаленим або закладеним носом, при коронавірусній інфекції малоефективні. Річ у тому, що втрата нюху при захворюванні відбувається через ураження нервової системи, тому таке лікування буде мати слабкий ефект або він буде повністю відсутній. Більш того, кортикостероїди можуть викликати ряд ускладнень, зокрема підвищити тиск, затримувати рідину і т. д.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що такий симптом, як втрата нюху може вказувати на різні захворювання. Хоча за нинішньої ситуації, його пов'язують з наявністю коронавірусу в організмі. Однак, лікар-отоларинголог Володимир Зайцев радить не поспішати з висновками та перерахував ряд інших недуг, для яких характерна ця ознака.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини