Головна Новини Здоров'я народна медицина Народні засоби від похмілля: як швидко вилікувати похмілля в домашніх умовах
commentss НОВИНИ Всі новини

Народні засоби від похмілля: як швидко вилікувати похмілля в домашніх умовах

Ми зібрали найкращі поради, як швидко позбутися похмілля в домашніх умовах

20 жовтня 2023, 23:05 comments1085
Поділіться публікацією:

Мало хто відмовиться від веселих свят. Але вранці після них далеко не завжди весело. Доводиться з'ясовувати, як швидко позбутися похмілля в домашніх умовах. "Коментарі" зібрали найкращі методи, які можуть допомогти при похміллі.

Народні засоби від похмілля: як швидко вилікувати похмілля в домашніх умовах

Похмілля. Фото: lyashenko, Freepik

Як швидко вилікувати похмілля в домашніх умовах

Щоб вилікувати похмілля вдома, є кілька ефективних методів, які ви можете спробувати.

Пийте воду

Один із основних способів зняти симптоми похмілля – поповнення водного балансу в організмі. Пийте звичайну воду і несолодкі трав'яні чаї з медом, м'ятою або лимоном, щоб швидше позбутися токсинів. А ось те, що огірковий розсіл допомагає від похмілля, дуже сумнівно. Солоний розсіл затримує воду в організмі, тому такий варіант навряд чи допоможе полегшити стан.

Снідайте

Поживна їжа має допомогти організму відновитися. Не відмовляйтеся від сніданку, навіть якщо їсти зовсім не хочеться. Найкраще з'їсти щось ситне та смачне, що допоможе вивести токсини. М'ясо, картопля, гарячий бульйон і навіть квашена капуста підійдуть для цього завдання. Мед теж чудово допомагає, коли потрібно перемогти похмілля у домашній обстановці.

Пийте напої з вітаміном C

Коли йдеться про порятунок від похмілля, підходять напої з вітаміном C – він є дієвим помічником у цьому питанні. Особливо ефективними вважаються компоти та соки з ягід, апельсинів, грейпфрутів, яблук та журавлини. Вони дозволять поповнити водний баланс, наситити організм вітамінами та допоможуть вивести токсини. Але перед тим, як кинутися пити такі напої, врахуйте важливе зауваження: якщо у вас гастрит, виразка або підвищена кислотність шлунка, такі ліки від похмілля можуть викликати печію. Найкраще вибирати домашні соки, адже магазинні можуть містити хімію, яка точно не допоможе вашому організму.

Поспіть

Відпочинок є важливою частиною боротьби з похміллям. Враховуючи те, що під час сп'яніння організм не встиг відпочити, дайте йому шанс відновитися. Якщо заснути не виходить, спробуйте прийняти душ, провітрити кімнату. Кажуть, що похмілля зазвичай відступає за 24 години. Чим більше ви поспите в цей період, тим швидше ви відновитеся. І цей процес буде для вас менш стресовим, ніж просто страждати без сну.

Як прискорити виведення алкоголю з організму

Коли справа доходить до похмілля, організм іноді потребує допомоги сорбентів. Ми розповімо про три найкращі засоби, які дозволяють прискорити виведення алкоголю з організму.

Що добре і швидко допомагає від похмілля

Активоване вугілля

Це один із найнадійніших способів. Стандартна доза – 1 таблетка активованого вугілля на 10 кг ваги тіла.

"Ентеросгель"

Ці ліки зручні у застосуванні і дійсно добре допомагають при похміллі.

"Фосфалюгель"

Препарат не тільки справляється з токсинами, але й піклується про ваш шлунок, особливо якщо у вас є проблеми із шлунково-кишковим трактом. Він нормалізує кислотність шлунка та ефективно усуває нудоту.

Чому похмілля триває довго

Якщо ви дуже сильно переборщили з випивкою, то навряд чи можна очікувати, що ви відчуєте себе в нормі менш ніж через добу. Часто доводиться говорити про 48 годин. Але якщо говорити про крайні випадки, похмілля може тривати до 72 годин.

Тяжкість похмілля часто залежить від того, скільки ви спали. Якщо вам вдалося поспати 8-10 годин, то, скоріш за все, похмілля не буде довгим.

Важливо пам'ятати, що швидкість, з якою ви п'єте спиртне, впливає не лише на те, наскільки швидко ви сп'янієте, а й на те, наскільки ж тяжким стане ваше похмілля. Організм розщеплює алкоголь із однаковою швидкістю. Отже, якщо ви вирішите пити одну чарку за іншою, не чекайте, що організм раптом прискорить свій ритм. Насправді, він може не встигнути обробити всю цю кількість алкоголю, і ви можете зіткнутися з тяжким похміллям.

Коли можна сідати за кермо після випивки

Після випивки не можна сідати за кермо доти, доки алкоголь не вийде з організму. Це відбувається приблизно за добу після вживання алкоголю. Зазвичай, щоб повністю позбавитися алкоголю в організмі, потрібно приблизно 20 годин.

Пиво, горілка, вино, віскі, коньяк впливають на рівень проміле по-різному, і час, який їм потрібний, щоб "вивітритися" з організму, різниться. Наприклад, один літр пива повністю виведеться з організму приблизно за 5 годин. Випивши 100 г горілки, потрібно почекати не менше 4 годин, а 300 г горілки виходитимуть з організму близько 14 годин. Вплив віскі або коньяку на організм схожий на ситуацію з горілкою, але ці напої виводитимуться трохи довше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини