Головна Новини Здоров'я народна медицина Лаванда - прекрасний антисептик
commentss НОВИНИ Всі новини

Лаванда - прекрасний антисептик

Крім цього, лаванду можна використовувати як снодійне

13 січня 2021, 23:40
Поділіться публікацією:

Вчені підтвердили: лаванда — один з найсильніших природних антисептиків. Масло лаванди має антисептичні, ранозагоювальні властивості. Його можна застосувати при укусі комах засіб знімає набряк і свербіж, очищає рану від мікробів. Крім цього, воно добре допомагає при сонячних опіках. Їм зручно обробляти рани, додавши кілька крапель в пляшечку з розпилювачем. Крім цього, лаванду можна використовувати як снодійне: для спокійного сну капніть пару крапель олії лаванди на подушку. Або додайте в подушку трохи квітів сушеної лаванди.

Лаванда - прекрасний антисептик

Поле лаванды. Фото: sb.by

Використовується це дивовижна рослина і в кулінарії:

Розтерті в ступці сушені квіти лаванди в невеликій кількості стануть родзинкою ваших заварних кремів, желе, печива. Також лаванду можна використовувати для профілактики і лікування лупи.

Нагадаємо, експерт в науковому журналі BMJ пише, що в дезінфікуючі засоби, які продаються у вигляді гелів, рідин і піни, додають небезпечні речовини, але вони не вказані в складі продукції. Вчені побоюються того, що люди недостатньо обізнані про те, що антисептики можуть бути токсичні і їх не можна приймати всередину. В цьому році в одному з американських штатів через неправильне використання цього засобу померло троє людей, ще один осліп. Подібні випадки зареєстрували також в Великобританії , де зросла кількість отруєння антисептиками на 65%. В Якутії від вживання антисептика померло 7 осіб, ще двоє потрапили до лікарні у важкому стані. Експерт переконливо просить прийняти до уваги наступні заходи профілактики отруєнь дезінфікуючими засобами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: sb.by
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини